Η ανοδική πορεία της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη και τα επόμενα βήματα προκειμένου η πόλη να αναδείξει ακόμη περισσότερο το τουριστικό της προϊόν, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποίησε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σημείωσε ότι το λιμάνι της πόλης αναβαθμίστηκε και δεκαπλασίασε τις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων σε σχέση με το 2019. Οι μισές μάλιστα από αυτές αφορούν δραστηριότητα homeporting, γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία.

Και τόνισε ότι ως επιστέγασμα της προσπάθειας της κυβέρνησης, «το Posidonia Sea Tourism Forum του 2023 θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, που αξίζει να έχει υψηλές επιδόσεις στον θαλάσσιο τουρισμό.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό πως τα πρώτα μηνύματα δείχνουν πως το 2023 θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στις αφίξεις κρουαζιεροπλοίων. Συγχαρητήρια στον ΟΛΘ και σε όλους όσοι συνέβαλαν και συμβάλλουν σε αυτήν την επιτυχία». Το 7ο Posidonia Sea Tourism Forum (PSTF) θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2023.