Εντός των ημερών θα γίνει η προδημοσίευση του οδηγού του προγράμματος «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις», ύψους 200 εκατ. ευρώ από τα οποία 100 εκατ. θα διατεθούν σε τουριστικές επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα στους τομείς εμπορίου και υπηρεσιών, όπως ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι υφιστάμενες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό (με όριο τις 100 κλίνες). Θα επιδοτηθούν έργα συνολικού προϋπολογισμού 50.000 – 500.000 ευρώ, με το ποσοστό ενίσχυσης στις μεσαίες επιχειρήσεις να είναι 40% και στις πολύ μικρές και μικρές να είναι 50%.

Κάθε επιχείρηση είναι δυνατόν να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ των οποίων ο μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ. Όπως προβλέπει ο οδηγός του προγράμματος, μέσω της δράσης θα πρέπει να επιτυγχάνεται η μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων (CO2) κατά τουλάχιστον 30%, η εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας κατά τουλάχιστον 30% και η αναβάθμιση της ενεργειακής κατηγορίας βάσει πιστοποιητικού (ΠΕΑ) κατά τουλάχιστον δύο ενεργειακές κλάσεις.