Αφιερωμένες στη δυναμική των ελληνικών προϊόντων, που ενσωματώνουν τις αξίες της παράδοσης, της αυθεντικότητας, της ποιότητας και αποτελούν υπεραξία για την ελληνική φιλοξενία, ήταν οι παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας All About Gastronomy, που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης Hotelia 2022 παράλληλα με την 37η Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη από 18 έως 20 Νοεμβρίου. Το φετινό θέμα “My Local Greek Choice”, παρουσιάστηκε σε 8 εκδηλώσεις, μέσα από 16 εδέσματα από τον Chef Γιώργο Ψύλλο και την ομάδα του, με εξαιρετικά προϊόντα 11 βραβευμένων παραγωγών σε μια μοναδική dining area.

Παρουσιάστηκαν οι παγκόσμιες τάσεις της γαστρονομίας, που ενισχύθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, όπως το ενδιαφέρον για τροφές υψηλής διατροφικής αξίας, που συμβάλλουν στην καλή υγεία, με τοπική ταυτότητα, διαφάνεια στον τρόπο παραγωγής, εφαρμόζοντας κανόνες βιωσιμότητας, αλλά και ταυτόχρονα, καλύπτουν ανάγκες ειδικής διατροφής. Οι παραγωγοί και χορηγοί, που για μία ακόμα φορά συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτή και έχουν ενσωματώσει όλες αυτές τις τάσεις ήταν:

Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα, Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company, Βερροιώτης, Δέσπω – Σιαμπανόπουλος, ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο, Μέλι Γεωργάκας, Μικρός Καλλιεργητής, Τα καλά βουνά, Agrotopos, Biscotti Tsoungari, Domain Agrovision, Gaia Olives, Galaxy, Nature Blessed, Sknipa, Trofeas, Costos, Bomboneria, SKG eco, Παπακυριαζής.

Σπουδαστές των Τμημάτων Μαγειρικής και Ξενοδοχειακών από τις σχολές ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ Θεσσαλονίκης συνέβαλαν στην επιτυχημένη και με νεανικό αέρα διεξαγωγή των εκδηλώσεων. Ειδικό αφιέρωμα σε μια από τις παρουσιάσεις έγινε στην κρητική γαστρονομία με αυθεντικά προϊόντα, αφού τιμώμενος Δήμος της 37ης Philoxenia ήταν το Ηράκλειο. Μια ακόμη ενδιαφέρουσα πινελιά ήταν το μαγείρεμα σούπας βελουτέ από πατάτα με ζωμό από άγρια μανιτάρια και τσιγαρισμένο χωριάτικο λουκάνικο Δράμας, από τον Chef Τζόναθαν Χάρτνετ, μία δράση της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας.

Η διοργάνωση των εκδηλώσεων “My Local Greek Choice” ήταν της εταιρείας Chef Stories σε συνεργασία με την ομάδα στελεχών της HOTELIA 2022 της TIF HELEXPO.