Ο Όμιλος Fais έφερε στο Zaffron Resort στη Σαντορίνη το ιστορικό Zeffirino, το αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο που προτιμούσαν και προτιμάνε οι Πάπες της Ρώμης αλλά και η Σοφία Λόρεν, ο Έρος Ραμαζότι και άλλοι αστέρες του διεθνούς στερεώματος.

Το εστιατόριο που ξεκίνησε ο Zeffirino Belloni από τη Γένοβα, στα χρόνια του Μεσοπολέμου, εξελίχθηκε και πλέον ταξιδεύει και στο Αιγαίο με άξιο συνεχιστή τον σεφ και εγγονό του Zeffirino, τον Luciano Belloni.

Πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1939 και κατάφερε με την κρυφή συνταγή του Pesto Genovese να δοξαστεί σε όλο τον κόσμο.

Χωρίς αμφιβολία η οικογένεια Belloni έχει αξιοποιήσει και προωθήσει το Γενοβέζικο pesto διεθνώς και για αυτό της έχει απονεμηθεί ο τίτλος του “Πρεσβευτή της Ιταλικής κουζίνας” στον κόσμο.

Πλέον οι επισκέπτες του νησιού του ηφαιστείου, μπορούν να το απολαύσουν μαζί εξαιρετικές ανάλαφρες φοκάτσιες, πίτσες, σαλάτα caprese, χειροποίητα ζυμαρικά, αλλά και φρέσκο ψάρι μαγειρεμένο σε κρούστα αλατιού. Ακόμη, ακολουθώντας τις τάσεις σερβίρει ταρτάρ μόσχου, αλλά και κλασικές σπεσιαλιτέ μπριζόλα Florentine, αστακό ala catalan και τραγανή πάπια marsala.

Αφετηρία της έμπνευσης για τη δημιουργία του μενού ήταν δύο διαχρονικές αξίες: το ελληνικό καλοκαίρι και η Μεσόγειος, που αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών και γεύσεων. Στην κυκλαδίτικη εκδοχή του, το Zeffirino αποκαλύπτει στον επισκέπτη του την αυθεντική πλευρά της ιταλικής γαστρονομίας με μία εσάνς Σαντορίνης, συνδυάζοντας παραδοσιακές συνταγές με τοπικά υλικά.

Την εμπειρία ολοκληρώνουν η wine list του Zeffirino Ristorante με τοπικές αλλά και ιταλικές ετικέτες, και cocktails που φέρνουν την υπογραφή του δραστήριου Σπύρου Κερκύρα, στο portfolio του οποίου βρίσκονται μια σειρά από πετυχημένα projects -ανάμεσά τους και το βραβευμένο «42 Barstronomy.Athens».