Σε φάση μεταμόρφωσης βρίσκεται το διάσημο εστιατόριο Noma στην Κοπεγχάγη αφού από την επόμενη χρονιά ετοιμάζεται να βγει στους δρόμους.

Ετσι, αυτό το καλοκαίρι αποτελεί την τελευταία ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς το χορτοφαγικό μενού που σερβίρει αφού ο σεφ και ιδιοκτήτης Ρενέ Ρετζέπι όπως είπε, πριν από έναν χρόνο ξεκίνησε να σκέφτεται την ιδέα να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ως pop up για την υπόλοιπη χρονιά.

Η ομάδα του Noma σχεδιάζει να περάσει λοιπόν το φθινόπωρο και τον χειμώνα ταξιδεύοντας, μαγειρεύοντας και μαθαίνοντας, πριν επιστρέψει στην Κοπεγχάγη για το 2023.

Η απόφαση αυτή δεν κάνει εντύπωση σε όσους παρακολουθούν τον Ρετζέπι ο οποίος έκλεισε το Noma στο απόγειο της δόξας του, για να το επανεφεύρει και να ξαναρχίσει. Τώρα που το Noma 2.0 είναι επίσημα το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, ο σεφ “τρέχει” παράλληλα το burger project με το POPL, ενώ η ομάδα του Noma Projects δημιουργεί προϊόντα ζύμωσης προς πώληση στο διαδίκτυο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το Noma επρόκειτο να ανοίξει ένα pop up στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης τον Μάιο σε συνεργασία με την American Express, ωστόσο, ο Ρετζέπι δεν κατάφερε να ταξιδέψει λόγω κορωνοϊού κι έτσι το project ακυρώθηκε. Ο πρώτος προορισμός του Noma on tour θα ανακοινωθεί στις αρχές του φθινοπώρου.