Το Mayan Restaurant από την ημέρα που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό έχει αποτελέσει ένα από τα hot spots του Κεραμεικού για μοναδικές γαστρονομικές βραδιές γνωριμίας με τη Nikkei κουζίνα. Ο chef Σταμάτης Τσίλιας έχει δημιουργήσει fusion πιάτα με Nikkei γεύσεις επηρεασμένες από το Εκουαδόρ, τη Χιλή, την Παραγουάη και τη Βολιβία, όλα με ελληνικά φρέσκα προϊόντα.

Με γνώμονα αυτή τη fusion φιλοσοφία της κουζίνας του Mayan, δημιουργήθηκε και το Mayan & Friends, μία σειρά από events όπου ο Σταμάτης Τσίλιας μαγειρεύει μαζί με γνωστούς και καταξιωμένους chefs signature πιάτα μόνο για μία βραδιά! Μέχρι τώρα έχουν επισκεφθεί την κουζίνα του Mayan οι Θάνος Στασινός, Μίλτος Αρμένης, Ηλίας Μαμαλάκης και Χάρης Νικολούζος δημιουργώντας μαζί με τον Σταμάτη Τσίλια μοναδικές γεύσεις.

Ο επόμενος guest chef, την Τρίτη 31/05, είναι ο Μιχάλης Χάσικος, ιδιοκτήτης του Hasika στο Ρέθυμνο. Το μενού της βραδιάς ονομάζεται “Η Κρήτη σε μπουκιές” με πιάτα εμπνευσμένα από τις γεύσεις της Κρήτης, όπως κατσικάκι με σκορδουλάκους, χοχλιούς μπουμπουριστούς και μυζηθρόπιτες με θυμαρίσιο μέλι.