Το manouka καλωσορίζει το φθινόπωρο με δυο μενού του σεφ Στάθη Χρηστίδη, ένα για το μεσημέρι και ένα για το βράδυ, δύο degustation μενού αλλά και brunch τα σαββατοκύριακα.
«Το καινούργιο μενού, χρησιμοποιεί ελληνικές γνώριμες γεύσεις με εξωτικά υλικά που δίνουν εντάσεις και προσφέρουν καινούργιες εμπειρίες στον ουρανίσκο. Όλες οι πρώτες ύλες είναι εποχιακές, με προμήθειες της ημέρας, που σταχυολογούν τα πιάτα ημέρας, η σούπα.

Στο Lunch είναι πιο απαλά τα πιάτα, με πρωτεΐνες και υλικά που προσφέρουν ενέργεια για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις την ημέρας. Το dinner έχει πιο πληθωρικές και σύνθετες γεύσεις», εξηγεί ο σεφ.

Σαλάτα φακές με σαλάμι Λευκάδος, μυρωδικά και ντρέσινγκ λιαστής ντομάτας, κροκέτες κατσικίσιου τυριού με πουρέ κολοκύθας, μπισκ και μυρώνια, καλαμάρι σωτέ με φακές beluga και σάλτσα από φρέσκο κρεμμύδι και λεμονοθύμαρο αλλά και κριθαρότο με σιγομαγειρεμένη ουρά, τζίντζερ, νεράντζι, πετιμέζι, καπνιστό τυρί και εστραγκόν, ξεχωρίζουν στο μεσημεριανό μενού.

Στο βραδινό μενού, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η εκδοχή του στην σπανακόπιτα με πουρέ σπανάκι, εμπλουτισμένο με wasabi, λάιμ και φέτα ενώ στα παπουτσάκια ο Στάθης Χρηστίδης ευρηματικά χρησιμοποιεί ταρτάρ μοσχαριού και το αγκαλιάζει με μια κομψή και αρωματική μπεσαμέλ μαύρου σκόρδου. Στα δεύτερα πιάτα ξεχωρίζουν τα εντυπωσιακά μάγουλα από σαλάχι σαβόρο και το κατσίκι με πράσο, το φαγκρί με πουρέ καμένου καρότου και κίμτσι αλά και το μπουκατίνι με σάλτσα από σιγομαγειρεμένο ψάρι και ταρτάρ από λευκό ψάρι.

Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί δύο γαστρονομικά degu, το ένα με έξι και το άλλο με οκτώ στάδια ενώ μια σειρά από comfort επιλογές συνοδεύουν το κρασί ή το ποτό. Τα δυο μενού πλαισιώνονται με μια δυνατή λίστα κρασιών και με τα ευφάνταστα cocktails που συνθέτει στην μπάρα ο Γιάννης Πίσας.