Το εστιατόριο Delta στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) βραβεύτηκε με το Restaurant & Bar Design Award 2022 στην κατηγορία “Europe – In Another Space”, η οποία αφορά χώρους εστίασης στην Ευρώπη που βρίσκονται μέσα σε μουσεία, αεροδρόμια, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οπουδήποτε εκτός από ξενοδοχεία.

Το ελληνικό εστιατόριο διακρίθηκε ανάμεσα σε 27 εστιατόρια και μπαρ που βρίσκονται στο Παρίσι, τη Στοκχόλμη, το Λονδίνο, και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και ξεχωρίζουν για το πρωτότυπο design τους. Το Delta είναι ένα εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας που λειτουργεί από το Δειπνοσοφιστήριον στο ΚΠΙΣΝ από τον Ιούλιο του 2021.

ημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό. Με τη σύγχρονη ελληνική κουλτούρα ως αφετηρία για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του εστιατορίου (ο οποίος έγινε από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Architects), το Delta εναρμονίζεται πλήρως με το όραμα του αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ, Renzo Piano.

Φέτος, τα Restaurant & Bar Design Awards, ο σημαντικότερος και επιδραστικότερος διαγωνισμός design για χώρους εστίασης παγκοσμίως, διοργανώθηκαν για 14η συνεχή χρονιά, με σκοπό να αναγνωρίσουν και να τιμήσουν τους πιο δημιουργικούς χώρους εστίασης σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και τους ανθρώπους που τους σχεδίασαν.