Κουλούρι με προζύμι μούστου και γέμιση μοσχάρι Βέροιας, σαλάτα με μαριναρισμένα ροδάκινα και σπαστό ρεβανί με κρέμα βουτύρου περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων εδεσμάτων, η νέα πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας προς τα ξενοδοχεία, τα μπαρ, τα καφέ, τα εστιατόρια αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής.

Στόχος της πρότασης αυτής, που φέρει την ονομασία «Ημαθιώτικο Δεκατιανό – Imathia’s Brunch», είναι η προώθηση των προϊόντων που παράγει ο πλούσιος κάμπος και η εύφορη γη της Ημαθίας και η δημιουργία ενός νέου γαστρονομικού και τουριστικού πλεονεκτήματος για τις επιχειρήσεις του τόπου.

Τι περιλαμβάνει το φετινό μενού
Το φετινό μενού περιλαμβάνει συγκεκριμένες συνταγές, από μια ευρεία γκάμα προϊόντων και εδεσμάτων και συγκεκριμένα:

  • φυλλώματα Αλεξάνδρειας (σαλάτα) με μαριναρισμένα ροδάκινα, προζυμένιο κρουτόν, άρωμα τσίπουρου, τρίμμα κατσικίσιας φέτας, ελαιόλαδο και σως ροδιού,
  • βλάχικη πλισσέτα με τυριά και σπανάκι σε 45 χειροποίητα φύλλα,
  • σαντουιτσάκι με μοσχαρίσιο αλλαντικό, καπνιστό τυρί Βερμίου, σως ροδιού και φρέσκα παντζαρόφυλλα,
  • κρεπουλίνια με μείγμα τυριών Βερμίου, τραγανό μπέικον και σχοινόπρασο,
  • κουλούρι με προζύμι μούστου και ξινόμαυρου κρασιού και γέμιση μοσχάρι Βέροιας αρωματισμένο με βότανα Βερμίου, μανούρι ποπ και πιπεριά Αγίου Γεωργίου,
  • μάντζα Νάουσας με τραγανό φύλλο περέκ,
  • τάρτα μπάτζου με λιαστή ντομάτα ριζωμάτων και τσιπς τοπικού παστουρμά, και από γλυκά, σπαστό ρεβανί με κρέμα βουτύρου, – δίχρωμη πουτίγκα Νάουσας και πανκέικ με ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού τραγανό κεράσι Ροδοχωρίου και χοντροκομμένα καρύδια Βερμίου.

Τα παραπάνω, άλλωστε, θα παρουσιαστούν την ερχόμενη Κυριακή, σε ατομικές συσκευασίες, από τις 10.00 μέχρι τις 13.00, στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», στη Θεσσαλονίκη.