Ακολουθώντας την τάση της αγοράς αλλά και του κοινού που αναζητά εμπνευσμένα κοκτέιλ, το δροσερό και σκιερό rooftop garden του The Foundry Suites Athens στου Ψυρρή, εστιάζει τη φετινή του πρόταση στα signature cocktails και στη φρέσκια πίτσα, που είναι από τα πιο δημοφιλή finger food.

Το εκλεκτικό και φιλόξενο boutique hotel είναι σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Μιλτιάδη Πορτοκάλη και Έφη Μαλανδράκη οι οποίοι μετέτρεψαν το ιδιαίτερο κτήριο του 1930 που παλαιότερα λειτουργούσε ως στοιχειοχυτήριο, ώστε να αποτελεί μέρος της αθηναϊκής ιστορίας και του βιοτεχνικού χαρακτήρα της συνοικίας του Ψυρρή. Διατηρώντας τον χαρακτήρα του και τα ξεχωριστά αρχιτεκτονικά του στοιχεία, δένει με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και το design.

Στην όμορφη ταράτσα του, με θέα στην Ακρόπολη και τον λόφο του Φιλοπάππου φέτος η Αναστασία Τριανταφυλλίδη -γνωστή από τη θητεία της πίσω από τις μπάρες των Noel, Zurbaran Athens, Frater and Soror και Odori-, αναδεικνύει τα φρέσκα μυρωδικά, τα φρούτα και τα μπαχαρικά της ελληνικής γης και της Μεσογείου στα 12 cocktails, που έχουν ονόματα εμπνευσμένα από το ελληνικό δωδεκάθεο, προσφέροντας μια εσάνς ελληνικής ιστορίας.

Πικάντικη τεκίλα με κολοκυθάκι και ντομάτα στον «Ήφαιστο», ρούμι με κακάο και βερίκοκα στην «Αφροδίτη», μπέρμπον με κεράσι, μαύρη σοκολάτα και μπαχαρικά στον «Άρη», λευκό βερμούτ με καρύδα και μπανάνα στην «Άρτεμη».

Παράλληλα, ο chef Δημήτρης Πελέκης δημιουργεί φρέσκες Neapolitan style πίτσες με απρόσμενα υλικά, όπως η ιδιαίτερη Καρμπονάρα, με παστό κρόκο αυγού και crispy bacοn, η πίτσα με ντομάτα Σαν Μαρτσάνο, καυτερό μέλι και μοτσαρέλα αλλά και η πίτσα με φρέσκια μαύρη καλοκαιρινή τρούφα από τη Δράμα.

Εκτός από τα κοκτέιλ, προτείνονται μπύρες από ελληνικά microbreweries και 12 κρασιά Ελλήνων παραγωγών -όσοι και οι Θεοί του Ολύμπου- με τη λίστα να περιλαμβάνει και κρασιά φυσικής οινοποίησης και βιοδυναμικής καλλιέργειας, ευθυγραμμισμένη με μια ακόμη τάση της εποχής.