Η Μανιάτισα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου, που γνωρίσαμε στην αθηναϊκή γαστρονομία μέσα από το Annie’s Fine Cooking, επέστρεψε στην πρωτεύουσα μετά από ολιγόμηνη αποχή, με ένα νέο μενού στο όμορφο στέκι της Μητροπόλεως, το Σερσέ Λα Φαμ.

Η επιμονή της να αναδεικνύει μικρούς Έλληνες παραγωγούς που ξεκίνησε από το ξενοδοχείο «Κυρίμαι», δημιουργεί τη μαγειρική της σφραγίδα, η οποία φέρει άρωμα και γεύση Ελλάδας.

Το concept του νεοκαφενείου που αν και βρίσκεται στην καρδιά του τουριστικού κέντρου επιλέγουν και πολλοί Αθηναίοι, ξεκινά προσφέροντας μενού με πρωινό, που έχει ξεκάθαρη ελληνικότητα και περιλαμβάνει τηγανητά αυγά με συνοδεία από ελληνικά τυριά και αλλαντικά όπως νούμπουλο Κερκύρας, παστουρμά Νέας Καρβάλης, γραβιέρα Κρήτης και καλαθάκι Λήμνου, αλλά και “συμπαρομαρτούντα” συνοδευτικά: ταχίνι Κυργιών Δράµας, γιαούρτι, πετιµέζι από τα Χανιά και γλυκό κουμκουάτ με κουλούρια Θεσσαλονίκης.

Το μενού, που εκτελεί ο chef de cuisine Τάσος Γιαννόπουλος, έχει αφετηρία την ελληνική παράδοση και επιδιώκει το μοίρασμα των πιάτων. Στις προτάσεις φιγουράρουν: ντολμαδάκια, χωριάτικη με αποφλοιωμένες ντομάτες, αγγούρι από τη Κνωσσό και φέτα Καλαβρύτων, κρύα ντοματόσουπα με φρυγανισμένο ψωμοτύρι, γίγαντες Φενεού με καπνιστό σκουµπρί, κόκκινο κρεµµύδι και μυρωδικά, πατάτες γιαχνί με ρέγγα, τηγανητά κεφτεδάκια, πολιτικά σουτζουκάκια, ατομικός μουσακάς στο πήλινο, αλλά και πιο σύγχρονα πιάτα που αγαπούν οι απανταχού foodies, όπως είναι το καρπάτσιο τσιπούρας αρτυμένο με χυµούς εσπεριδοειδών, τριµµένη ντοµάτα, ελιά, κόκκινο κρεµµύδι, µπούκοβο, φρέσκα μυρωδικά και φρυγανισµένο ψωµί αλλά και μπουγιουρντί, με καλαθάκι Λήμνου, πιπεριές Φλωρίνης και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.

Τα γλυκά έχουν πολίτικες επιρροές και περιλαμβάνουν φουρνιστό ρυζόγαλο, αρωματισμένο με καρδάμωμο και λεμόνι, μαλεμπί µε µαστίχα Χίου, βουβαλίσιο γάλα, τριµµένο φιστίκι Αιγίνης και ροδοζάχαρη Αιγίου και μανιάτικη γαλατόπιτα.