Ο διεθνής διαγωνισμός γαστρονομίας S.Pellegrino Young Chef Academy επιστρέφει για πέμπτη χρονιά και προσκαλεί ανερχόμενους νεαρούς chefs από όλο τον κόσμο να δηλώσουν συμμετοχή.

Η διεθνής πλατφόρμα εκπαίδευσης και ανάδειξης της επόμενης γενιάς chefs απευθύνεται σε νέους chefs, ηλικίας έως και 30 ετών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του διαγωνισμού και να κερδίσουν πολύτιμες γνώσεις και παγκόσμια αναγνώριση.

Η φετινή διοργάνωση δίνει σημασία στην ισότιμη συμμετοχή μεταξύ ανδρών και γυναικών ως αναγνώριση των προκλήσεων που συναντά το γυναικείο φύλλο στη βιομηχανία.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στο sanpellegrinoyoungchefacademy.com έως τις 30 Ιουνίου όπου οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλλουν και μία συνταγή ενός signature πιάτου τους, που θα αποτυπώνει την τεχνική, τη σωστή επιλογή υλικών υψηλής ποιότητας και θα αναδεικνύει τη γεύση, τη δημιουργικότητα και το όραμά τους για τη γαστρονομία.

Οι αιτήσεις της πρώτης φάσης του διαγωνισμού θα αξιολογηθούν από εκπροσώπους της ALMA, της διεθνούς κύρους ιταλικής σχολής μαγειρικής τέχνης, οι οποίοι θα διαμορφώσουν και την τελική λίστα των 175 νέων chefs από 50 χώρες, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στους τοπικούς τελικούς το δεύτερο εξάμηνο του 2022, με στόχο να διεκδικήσουν μία θέση στον μεγάλο τελικό στο Μιλάνο το 2023.

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού Βραβείο “S.Pellegrino Young Chef Academy” αφορά στον chef που θα ξεχωρίσει για τη δημιουργικότητα, τις δεξιότητες και την ικανότητά του να αποτελέσει θετική αλλαγή στην κοινωνία μέσω της γαστρονομίας, και επιλέγεται από μία κριτική επιτροπή επτά διεθνώς διακεκριμένων chefs.

Τα επιπλέον τρία βραβεία είναι: το “Βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης της S.Pellegrino” από τoν “Σύνδεσμο Βιώσιμων Εστιατορίων”, το “Βραβείο Acqua Panna για τη Διασύνδεση στη Γαστρονομία”, από τους μέντορες του διαγωνισμού και το “Βραβείο Τροφής Για Σκέψη” από τους αναγνώστες του “Fine Dining Lovers”.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο Μιλάνο το 2023, δίνοντάς την ευκαιρία τα νέα ταλέντα να διεκδικήσουν τον τίτλο του καλύτερου νεαρού σεφ του κόσμου.