Μέχρι πρόσφατα, η Θηρασιά, το νησάκι απέναντι από τη Σαντορίνη και τη Νέα Καμένη, δεν είχε μπει στο ραντάρ των απαιτητικών της γεύσης που κατακλύζουν το κοσμοπολίτικο νησί. Βλέποντας την ομορφιά και τη γαλήνη του τοπίου, ο Χάρης Βρης (με προϋπηρεσία στο Cavo Tagoo Σαντορίνης) και ο σεφ Φάνης Μαϊκαντής (του εστιατορίου Panigyri Festival Food στα Φηρά) είδαν μια ευκαιρία, κι επένδυσαν δημιουργώντας το «Qhera» (Κέρα), ένα καλοστημένο εστιατόριο, στον Κόρφο της Θηρασιάς, όπου φτάνει κανείς απ’ το Αμμούδι, είτε με τη λάντζα που κάνει συχνά δρομολόγια, είτε με ιδιωτικό πλεούμενο.

Το περιβάλλον αναβλύζει τη χαλαρότητα των διακοπών, με τη μεγάλη εξέδρα, μπροστά στη θάλασσα, να φιλοξενεί άνετα τραπέζια και καρέκλες ενώ το βλέμμα τραβά η ανοιχτή κουζίνα και ο ξυλόφουρνος, που βγάζει πιάτα ημέρας αργοψημένα, ενώ η κουζίνα διαθέτει και josper που δίνει έξτρα γεύση σε πολλά από τα συνοδευτικά όπως τα αμπελοφάσουλα και χόρτα.

Το μενού βάζει στο επίκεντρο το ψάρι, το οποίο διαχειρίζονται σε όλες του τις μορφές, ωμό, ψητό ή τηγανητό. Στο μενού φιγουράρουν η ταραμοσαλάτα με φέτες λεμονιού, η θηρασιώτικη ντοματοσαλάτα με ντομάτες, κατσούνι (Σαντορινιό αγγούρι), κολοκύθι ωμό και γαλοτύρι, η κακαβιά, το surf n’ turf ταρτάρ με λαβράκι και μοσχάρι, αλλά και το καπνιστό χέλι με κολοκυθάκι, σταφίδες, κάπαρη και σκόνη από εσπεριδοειδή.

Η αγάπη του Μαϊκαντή για το pairing των πιάτων με εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, που έχει καθιερώσει εδώ και αρκετά χρόνια είναι παρούσα και στο Qhera, με ετικέτες όπως το Fresko, το early harvest Lauerl & Flame, το Oleve από την ποικιλία κολοβή, το Ziro και το 8K.