Η μικρή στοά που βρίσκεται στον ήσυχο πεζόδρομο της Κορνάρου εδώ και λίγο καιρό απέκτησε ένα νέο wine bar με… ψυχή. Το σημείο που συναντάμε το Psyche είναι ειδυλλιακό αν σκεφτεί κανείς ότι βρίσκεται ένα βήμα από την Ερμού. Αυτό είδαν και οι ιδιοκτήτες του Αμαλία Αυγέρη και Αντώνης Μούγιας και συνέλαβαν την ιδέα να δημιουργήσουν έναν χώρο αφιερωμένο στο καλό κρασί που να μπορεί κανείς να συνοδεύσει με πιάτα που προσφέρονται για sharing.

Ετσι μετέτρεψαν το ψηλοτάβανο ισόγειο του κτιρίου της δεκαετίας του ‘30, σε ένα φιλέξενο στέκι, με ατμόσφαιρα bistro και όρεξη να καθοδηγήσει ακόμα και τους πιο αμύητους στον κόσμο του κρασιού, σε συνεγασία με τον σεφ Άγγελο Γρηγοράτο και τον σομελιέ Λάμπρο Σιαφάκα που υπογράφει τη λίστα των κρασιών. Ξεκινώντας από το κρασί υπάρχου ετικέτες από τον εγχώριο και τον διεθνή αμπελώνα, και πολλούς μικρούς Έλληνες οινοπαραγωγούς με γηγενείς ποικιλίες, κρασιά φυσικής οινοποίησης. Εκτός από τις προτάσεις που διαθέτει η walk-in κάβα, σερβίρονται και δεκαεπτά ετικέτες στο ποτήρι, οι οποίες ανανεώνονται συχνά.

Στις επιλογές φαγητού βρίσκει κανείς ταρτάρ με ψάρι ημέρας και φρέσκιες γαρίδες, τσιπούρα a la paupiette, πουρές σελινόριζας, γλασαρισμένα καρότα σε λάδι μέντας, χτένια με πουρέ κουνουπιδιού, γαύρο μαρινάτο σε μπρουσκέτα από ζυμωτό ψωμί, με αρωματικό πράσινο λάδι, μανιτάρια αρωματισμένα με φρέσκο βούτυρο, θυμάρι και ξύσμα από λεμόνι και μοσχαρίσιο φιλέτο αρωματισμένο με βούτυρο και θυμάρι με baby πατάτες με τη φλούδα τους.

Για όσους επιθυμούν απλώς να συνοδεύσουν το κρασί τους υπάρχει προσεγμένη ποικιλία τυριών με κασέρι από τον Βόλο, γραβιέρα και κασέρι με βασιλομανίταρα, κρασοτύρι από τη Φλώρινα, κρητική γραβιέρα 12μηνης παλαίωσης, γαλοτύρι από το Ηράκλειο, που σερβρίρονται με καλοφτιαγμένα δικά τους τσάτνεϊ.