Γνωρίζουμε καλά εδώ και χρόνια τη σημαντική προσφορά του εκπαιδευτικού φορέα WSPC (Wine & Spirit Professional Center) στον κλάδο του κρασιού και της εστίασης της χώρας μας. Πλέον έχει διευρύνει την γκάμα του με εκπαιδευτικά προγράμματα πάνω στον καφέ, το τσάι και το κακάο και για αυτά συνεργάζεται με το Beverage Standards Association (BSA) της Μεγάλης Βρετανίας. Το BSA είναι η ένωση όλων των εταιρειών της Μεγάλης Βρετανίας, που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και εμπορία ροφημάτων καφέ, τσαγιού, σοκολάτας, νερού, smoothies και λοιπών μη-αλκοολούχων ποτών. Αποτελεί τον επίσημο εκπαιδευτικό φορέα στον τομέα του καφέ στη Μεγάλη Βρετανία με έμφαση στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης στις μηχανές.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του BSA είναι αναγνωρισμένα και πιστοποιημένα από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποιήσεων Προσόντων & Υπηρεσιών της Μεγάλης Βρετανίας, και κυρίως είναι σχεδιασμένα από την αγορά για την αγορά. Απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά εργασίας, στους τομείς της εστίασης, του λιανεμπορίου, του τουρισμού και των ξενοδοχειακών υπηρεσιών. Παράλληλα παρέχουν υψηλού επιπέδου θεωρητική κατάρτιση στη γνώση των πρώτων υλών, της παραγωγής τους καθώς και της επεξεργασίας τους, στοχεύοντας στον επιτυχημένο επαγγελματία.

Ολοκληρωμένος επαγγελματίας με το HO.RE.CA. Combo
Το WSPC δίνει τη δυνατότητα σε όσους ασχολούνται στους τομείς της φιλοξενίας, της εστίασης και του σέρβις, να αποκτήσουν μια διακεκριμένη πιστοποίηση, που περιλαμβάνει τις 3 βασικές ενότητες: Κρασιά, Αποστάγματα και Καφές-Τσάι-Κακάο-Smoothies. Το HO.RE.CA. Combo, με την εγγύηση και το κύρος του WSPC, προετοιμάζει τους επαγγελματίες για το απαιτητικό περιβάλλον του αύριο σε μπαρ, ξενοδοχεία και all-day εστιατόρια. Το WSPC, δια μέσου του θεωρητικού αλλά και του πρακτικού σκέλους της εκπαίδευσης, στοχεύει στην απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων (hard skills) απαραίτητων για την ετοιμότητα και την επιτυχία των επαγγελματιών, που να εγγυώνται την υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση του πελάτη. Ενημερωθείτε για τα προγράμματα στο https://www.wspc.gr/.