Στο νησί των ανέμων και των θαυμάτων, την Τήνο, θα πραγματοποιηθεί φέτος το Chefs Dinner, το Σάββατο 28 Μαΐου στο εστιατόριο Thama, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Ο chef patron Δημήτρης Κατριβέσης υποδέχεται πέντε World Class Chefs, βραβευμένους με αστέρι Michelin, σε ένα γαστρονομικό γεγονός, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα που έχει σκοπό να αναδείξει την ελληνική κουζίνα και την τοπική γαστρονομίας, διεθνώς. Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι chef Lucía Freitas Rodriguez, Tim Golsteijn, Cristian Herrgesell, Miles Watson και David Gil Rovira, μαζί με τον Δημήτρη Κατριβέση θα δημιουργήσουν πιάτα εμπνευσμένα από ελληνικά προϊόντα, σε συνδυασμό με εκλεπτυσμένες τεχνικές και τάσεις της διεθνής κουζίνας.
Το μενού που θα δημιουργήσουν αποτελείται από επτά πιάτα, στα οποία κάθε βραβευμένος Chef αξιοποιεί ελληνικές πρώτες ύλες και τουλάχιστον ένα τηνιακό υλικό και θα φιλοξενηθεί στο εστιατόριο Thama, που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Τήνου, με πανοραμική θέα στη θάλασσα.
Στην κουζίνα του Thama, λοιπόν, θα μαγειρέψει η ερχόμενη από την Ισπανία, chef Lucía Freitas Rodriguez από το εστιατόριο «A Tafona» η οποία βραβεύτηκε με 1 αστέρι Michelin μέσα σε τρεις μόλις μήνες, ο Tim Golsteijn που έχει βραβευτεί με 1 αστέρι Michelin από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του εστιατορίου “Bougainville σ την Ολλανδία, ο Christian Herrgesell, ο οποίος ως επικεφαλής chef και concept creator του εστιατορίου «Tim Raue» στο Βερολίνο της Γερμανίας, έχει βραβευτεί με 2 αστέρια Michelin, ο Miles Watson που έρχεται από τη Νέα Ζηλανδία, και είναι ο εμπνευστής της δημιουργικής ομάδας του εστιατορίου «Pure Berlin» και ο ισπανός David Gil Rovira, επικεφαλής pastry chef στην ομάδα elBarri του Ferrán Adriá, ο οποίος επιβλέπει μεταξύ άλλων τα τέσσερα βραβευμένα, με 1 αστέρι Michelin το κάθε ένα, εστιατόρια «Tickets», «Hoja Santa», «Pakta» και «Enigma».