Το βραβευμένο εστιατόριο του On the Verandah του εμβληματικού Poseidonion Grand Hotel των Σπετσών, για δεύτερη χρονιά εμπιστεύτηκε την κουζίνα του στον executive Chef Θεολόγο Αμηρά, ο οποίος μαζί με τον head Chef του On the Verandah Παναγιώτη Μπούφη και τον sous chef Αλέξανδρο Σοροβίγκα επιμελούνται ένα πλήρως ανανεωμένο μενού ελληνικής κουζίνας που φέρνει στη θύμηση γεύσεις, αρώματα και χρώματα.

Στην πιο διάσημη βεράντα των Σπετσών, αξιοποιώντας τον πλούτο της ελληνικής γης και θάλασσας και με έμφαση στη φρέσκια πρώτη ύλη από το Μποστάνι, τη φάρμα του ξενοδοχείου, αλλά και με προϊόντα τοπικών παραγωγών, σερβίρουν πιάτα πλούσια σε γεύση και χαρακτήρα, βασισμένα στην εγχώρια παράδοση και τους σύγχρονους συνδυασμούς.

Στο μενού φιγουράρουν κλασικές συνταγές όπως η αθηναϊκή σαλάτα, η κακαβιά Αργοσαρωνικού, το αρνάκι γιουβέτσι και το ψάρι ημέρας φρικασέ. Η κάρτα ανανεώνεται τακτικά ανάλογα με την εποχικότητα και τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών και περιλαμβάνει προτάσεις όπως η ντομάτα “γεμιστή” με χλωρότυρο, σταφίδα, προπύρα και νερό ντομάτας με λούζα και το πληθωρικό φιλέτο βουβαλιού Κερκίνης που συνοδεύεται από πατάτες με θρούμπι, σάλτσα σοφρίτο και πουρέ μήλο.

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με οινικές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ στα επιδόρπια ξεχωρίζει ο μπακλαβάς με καραμελωμένο φύλλο, κρέμα φιστίκι, κατσικίσιο γάλα και παγωτό φιστίκι και το ανάλαφρο “Άρωμα Βεράντας” με γιασεμί, φράουλες και βανίλια γράφουν τον πιο γλυκό επίλογο.

Το Poseidonion Grand Hotel που χρονολογείται από το 1914 και χαρακτηρίζεται από το αρχιτεκτονικό του στιλ, επηρεασμένο από εκείνα της Γαλλικής Ριβιέρας, έχει αναπτύξει μια ξεχωριστή γαστρονομική φιλοσοφία, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες τοπικής παραγωγής και οργανικά προϊόντα από το μποστάνι του και μπορεί να φιλοξενήσει επιχειρηματικές και κοινωνικές εκδηλώσεις καθώς και γαμήλιες δεξιώσεις σε ένα πλήθος διαφορετικών venues ενώ παρέχει και υπηρεσίες catering.