Πόσο προετοιμασμένες είναι οι επιχειρήσεις φιλοξενίας για τη μεγάλη άνοδο της vegan διατροφής παγκοσμίως;

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός Vegetarian for Life, που παρέχει συμβουλές διατροφής και υγιεινής διαβίωσης σε ηλικιωμένους vegans και χορτοφάγους, δημοσίευσε έναν νέο δωρεάν οδηγό για εργαζόμενους στον τομέα της φιλοξενίας. Ο οδηγός καλύπτει θέματα του βιγκανισμού όπως το πώς να βρει κανείς vegan προϊόντα, από είδη περιποίησης μέχρι προϊόντα καθαρισμού, αλκοόλ, ακόμη και έπιπλα και κλινοσκεπάσματα, για να είναι έτοιμος να φιλοξενήσει κάθε vegan επισκέπτη στον χώρο του.

Να σημειωθεί πως ο βιγκανισμός δεν αφορά μόνο τη διατροφή, αλλά τον αποκλεισμό όλων των ζωικών προϊόντων από τη ζωή και την καθημερινότητα, όπως μέλι, γάλα, δέρμα ή μεταξωτά υφάσματα.

Ορισμένα brands στον χώρο της φιλοξενίας έχουν ήδη κάνει τα πρώτα βήματα για την ενσωμάτωση των vegan σε αυτά. Χαρακτηριστικά το Hilton στο Λονδίνο κυκλοφόρησε την πρώτη εντελώς vegan σουίτα ξενοδοχείου το 2019, με υλικά όπως φτερά και δέρμα να αντικαθίστανται με νέες εναλλακτικές επιλογές για vegan, προϊόντα περιποίησης χωρίς να έχουν δοκιμαστεί σε ζώα και ένα vegan μίνι μπαρ για τους πελάτες. Ωστόσο η μεγάλη πλειοψηφία των ξενοδοχείων και εστιατορίων δεν έχουν προσαρμοστεί ιδιαίτερα στο να γίνουν vegan friendly.

Διαβάστε τον πλήρη οδηγό εδώ.