Το γνωστό wine bar της Ερμού με την υπέροχη θέα της Ακρόπολης, ανανεώνει τη γευστική πρόταση με το νέο μενού που υπογράφει ο ταλαντούχος Στάθης Χρηστίδης, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της κουζίνας.

Ο ανερχόμενος σεφ που γνωρίσαμε από το White Monkey φέρνει μια καινούργια γαστρονομική αύρα, σε συνδυασμό με τις οινικές προτάσεις του wine sommelier Βασίλη Παπαδόπουλου και τα cocktail του Γιάννη Πίσσα.

Ο Στάθης Χρηστίδης, αν και 29 χρονών, μετράει δεκατρία χρόνια στις κουζίνες. Με μια πορεία που εμπεριέχει μαθητεία δίπλα σε βραβευμένους σεφ, όπως ο Βενιέρης και ο Κατριβέσης και θητεία σε απαιτητικά εστιατόρια της Αγγλίας, της Ισπανίας, του Μαϊάμι και της Καραϊβικής. Η μαγειρική του είναι μεστή και βγάζει προσωπικότητα, ήδη στο πρώτο του μενού στο manouka έχει ανεβάσει τις γευστικές στροφές πηγαίνοντας την ελληνική κουζίνα σε ένα διαφορετικό επίπεδο.

Μέσα από τις συνταγές του έχει καταφέρει να παντρέψει τις εξωτικές γεύσεις και τις fusion επιρροές με τις πιο αγαπημένες ελληνικές διατροφικές συνήθειες. Μια τέτοια πρόταση είναι ο λαχανοντολμάς, που έρχεται σερβιρισμένος με τη μορφή dumpling και έχει μια φοβερή αίσθηση δροσιάς από το λέμονγκρας και το σχοινόπρασσο. Στην ίδια λογική, στα κυρίως βρίσκουμε τον πιο διάσημο ελληνικό συνδυασμό κρέας, ψωμί, τυρί σε ένα πιάτο αριστούργημα με φιλέτο μοσχάρι, σάλτσα κοκκινιστού, κατσικίσιο τυρί και τουίλ ψωμιού. Στο μενού φιγουράρει επίσης η ρεβυθάδα που προτείνεται με γαρίδες και μεδούλι. Όσον αφορά τα γλυκά και εδώ πρωταγωνιστεί δημιουργικά η ελληνικότητα με ένα χωριάτικο γιαούρτι με μέλι, τσίλι, καραμελωμένη σοκολάτα και μπισκότο λουίζα.

Τα πιάτα του μενού συνθέτουν ένα παζλ αναδόμησης της ελληνικής κουζίνας με βασική αρχή τη νοστιμιά και το pairing με τα κρασιά που επιμελείται ο sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος, με νέες ετικέτες και πιο σπάνιες ελληνικές ποικιλίες.