Ο Nobu Matsuhisa, ένας από τους πιο επιτυχημένους σεφ του κόσμου, αποτελεί συνώνυμο της ιαπωνικής αλλά και της nikkei κουζίνας, την οποία διέδωσε σε όλο τον κόσμο.

Οπως κάθε χρόνο, ο διάσημος σεφ, βρίσκεται για ακόμη χρονιά στην Ελλάδα, με αφορμή το Nobu Food Festival, που φιλοξενείται στα εστιατόρια Matsuhisa στην Αθήνα και τη Μύκονο. Τα φημισμένα πιάτα του Nobu σερβίρονται ως σήμερα, 14 Ιουνίου, στην εμβληματική βεράντα του Matsuhisa Athens, παρέα με signature cocktails στο ειδυλλιακό Umi Bar.

Από αύριο, 15 Ιουνίου, έως τις 21 του μήνα, θα βρίσκεται στο Matsuhisa Mykonos, μέσα στο ανανεωμένο περιβάλλον του Belvedere Hotel. Το Matsuhisa Mykonos διανύει τον 19ο χρόνο λειτουργίας του και πρόκειται για το πρώτο open-air Matsuhisa στον κόσμο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Nobu Food Festival στην Αθήνα και τη Μύκονο, ο chef Nobu βρίσκεται στα εστιατόρια και υποδέχεται τους επισκέπτες με διάθεση να μοιραστεί τα μυστικά της κουζίνας του, ενώ στο menu θα υπάρχουν special dishes με τις ιδιαίτερες Nobu style τεχνικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην μεγάλη οικογένεια των εστιατορίων του σεφ, που μετράει πάνω από 28 εστιατόρια στον κόσμο, βρίσκονται επίσης, τα Matsuhisa St. Moritz (Badrutt’s Palace Hotel), Matsuhisa Porto Cervo (Cala di Volpe Hotel), Matsuhisa Munich (Mandarin Oriental Hotel), Matsuhisa Paris (Le Royal Monceau–Raffles Hotel), Matsuhisa Limassol (Amara Hotel), καθώς και το πιο πρόσφατο Matsuhisa St. Tropez (Château de la Messardière), τα οποία επίσης συμμετέχουν στο Nobu Food Festival.