Ο βραβευμένος Γιάννης Παρίκος, ένας από τους σεφ της νεότερης γενιάς που έχει συμβάλει στην ανανέωση της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, επιμελείται το καλοκαιρινό μενού για το Rocabella Hotel Santorini.
Με βάση τις ελληνικές και τοπικές πρώτες ύλες, τεχνικές και συνταγές από τη διεθνή κουζίνα, και βέβαια από τις παραδόσεις της χώρας μας, οι επισκέπτες του νησιού, μπορούν να απολαύσουν τη ραφιναρισμένη μαγειρική του σεφ με τη σημαντική προϋπηρεσία («Βαρούλκο», «Σπονδή», «Χύτρα», Water Restaurant του Sani Resort) στη βεράντα του εστιατορίου με τη θέα στην καλντέρα και το μαγικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.
Το μενού που εκτελεί ο σεφ του ξενοδοχείου Βασίλης Κουλής, περιλαμβάνει δημοφιλή πιάτα της Nikkei κουζίνας: σεβίτσε λαβράκι με Σαντορινιό φραγκόσυκο, άνυδρα ντοματίνια Σαντορίνης και αβοκάντο Κρήτης και ταρτάρ μελανούρι με αχλάδι ποσέ σε σαντορινιά μπύρα, ελάχιστο σαφράν, νότες κερκυραϊκού κουμκουάτ και νερό ντομάτας με μοσχολέμονο. Η ελληνική επιρροή είναι ξεκάθαρη στα κρεατοπιτάκια με αρνί μπρεζέ σε φύλλο κρούστας, ντομάτα κονφί, βασιλικό από τον κήπο του ξενοδοχείου, γραβιέρα και ανθόγαλο Κρήτης με λάδι δυόσμου, αλλά και στο best seller τραγανό αυγό, με κρέμα πατάτας Νάξου, ραγού μανιταριών και τυρί Σαν Μιχάλη.
Στα κυρίως, υπάρχουν επιλογές από ψάρι, κρέας, πάστα, ριζότο και κοτόπουλο, από ταλιολίνι με αστακό με φρέσκο βασιλικό και Σαντορινιά ντοματίνια κονφί, ριζότο με παντζάρι και κατσικίσιο τυρί. Στην κατηγορία ψάρι, το λαβράκι με κρέμα από λευκή μελιτζάνα, ταραμοσαλάτα και τσιπς πατάτας, και η σκορπίνα με τσιγαριστά χόρτα και βελούδινη κρέμα από σελινόριζα και σάλτσα κακαβιάς, δείχνουν φαντασία και δημιουργικότητα. Το μενού περιλαμβάνει σιγομαγειρεμένο αρνί γάλακτος για 12 ώρες με δεντρολίβανο και τριλογία από παστινάκι, φιλέτο Μόσχου με ψητά σπαράγγια, γλασαρισμένα νιόκι πατάτας Νάξου, γραβιέρα Ίου και πιπεριά Φλωρίνης.
Τα επιδόρπια έχουν ελληνικό DNA: μπακλαβάς με τραγανό φύλλο κρούστας, φινανσιέ, παρφέ φιστίκι Αιγίνης, χειροποίητο παγωτό τριαντάφυλλο και σιρόπι με άνθη τριαντάφυλλου και Τσουρέκι, με χειροποίητο παγωτό καϊμάκι και σάλτσα ελληνικού καφέ. Ο σομελιέ του εστιατορίου προτείνει στους επισκέπτες το wine pairing με το κάθε πιάτο ή κάποια από τις επιλογές μεταξύ των 98 ετικετών που διαθέτει το Rocabella Hotel Santorini.