Μετά από πολύωρες απαιτητικές δοκιμασίες γαστρονομικών προτάσεων υψηλών προδιαγραφών και τεχνικών δεξιοτήτων ταλαντούχων chefs από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο, ο θεσμός S.Pellegrino Young Chef Academy ανέδειξε νικητή του τοπικού τελικού τον Έλληνα chef, Γρηγόρη Κίκη, στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Με τη δημιουργικότητα και τη σύνδεση της σύγχρονης γαστρονομίας με την παράδοση, το πιάτο του Γρηγόρη Κίκη, ήταν αυτό που τον έκανε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 9 ταλαντούχους συμμετέχοντες και του έδωσε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Το signature πιάτο που επέλεξε να παρουσιάσει στην κριτική επιτροπή διακεκριμένων chefs, με το όνομα «The Story of Cod», ανέδειξε την ελληνική γαστρονομία, ισορροπώντας άρτια ανάμεσα στην ιστορία και τη μοντέρνα οπτική και αποτύπωσε το όραμά του: πως η πολυπλοκότητα μπορεί να επέλθει αρμονικά, ενώ είναι σημαντική η σύνδεση μας με τις ρίζες και την ιστορία.

Ο chef και συνιδιοκτήτης του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο εστιατορίου «Hervé», Γρηγόρης Κίκης, ευχαρίστησε όλους όσους πίστεψαν σε αυτόν και τον βοήθησαν και έδωσε ραντεβού στο Μιλάνο. Σε όλη την πορεία του για τον μεγάλο τελικό, παρέχοντάς του υποστήριξη και πολύτιμες συμβουλές, θα βρίσκεται η εφεξής μέντοράς του, πολυβραβευμένη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, συνδημιουργός του αθηναϊκού εστιατορίου, βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin, Funky Gourmet, καθώς και των εστιατορίων OPSO, INO Gastrobar και PITTABUN στο Λονδίνο.