Στα μέσα του Ιουνίου αναμένεται να είναι έτοιμη η νέα πρόταση του bartender Σταμάτη Σταματιάδη που γνωρίσαμε στο κολωνακιώτικο «Buñuel» που βρίσκεται στον Κεραμεικό. Με όνομα εμπνευσμένο από το ιαπωνικό κόμικ «Saitama» έρχεται να συνδυάσει το street food, με την υπογραφή του Άνταμ Κοντοβά, με τα κοκτέιλ, που θα “πειράζουν” στις κλασικές συνταγές.
Συγκεκριμένα το μενού ταλαντούχου σεφ περιλαμβάνει τα κεμπάπ και τα noodles, με τα εμπνευσμένα cocktails.
Η έμπνευση δεν έχει όρια και τα ανατολίτικα κεμπάπ, αναβαθμίζονται με ασιατικού τύπου προτάσεις, και κλείνουν μέσα την αραβική πίτα που θα είναι χειροποίητη, chicken curry και beef teriyaki, ενώ το μενού θα ολοκληρώνουν noodles με διαφορετική προσέγγιση.
Η Ψαροπούλα
O υπερδραστήριος bar manager ιδιοκτήτης μπαρ και σύμβουλος μπαρ, Σπύρος Κερκύρας, επεκτείνει τη δράση του και με την ομάδα του αναλαμβάνει την «Ψαροπούλα» που βρίσκεται στα πέριξ του «Νιάρχος» στις Τζιτζιφιές. Το γνωστό ψαροφαγικό σποτ του Ηλία Χαϊδεμένου, πρώην τραπεζικού υπαλλήλου, πρόκειται να ανοίξει σε λίγες ημέρες με ανανεωμένη τη θαλασσινή γκάμα των προτάσεών του και φρέσκια πρόταση.
Το Lyra
Μια νέα πρόταση εισήγαγαν στην ιστορική γειτονιά της Πλάκας, τα Nice n easy με το ελληνικής έμπνευσης all day, με το όνομα «Lyra» που άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγες ημέρες. Η πρόταση του Χρήστου Αθανασιάδη και της ομάδας του, βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, ειδωμένη από μια σύγχρονη ματιά, με ορεκτικά όπως το λουκάνικο με κρέμα στραπατσάδας και φρέσκια ρίγανη, το χταπόδι σχάρας με πουρέ ρεβιθιού, λιαστή τομάτα και βολβούς, αλλά και επιλογές για κυρίως όπως τα σουβλάκια προβατίνας με σάλτσα chimichurri ή το κοντοσούβλι κοτόπουλο, και βέβαια vegan και vegetarian προτάσεις που αποτελούν τη σημαία της healthy φιλοσοφίας του Nice n easy.
Mosaikon Hostel
Η Γωγώ Δελογιάννη ανέλαβε την κουζίνα του νέου Mosaikon Hostel που βρίσκεται στην δραστήρια οδό Κολοκοτρώνη. Η γνωστή σεφ μετέφερε το project της «Στοάς Φιξ» στην ταράτσα του ξενοδοχείου που φιλοδοξεί να μπει στην ατζέντα των τουριστών αλλά και των Αθηναίων. Οι γεύσεις που προτείνει το «Στοά Φιξ Πρότζεκτ Ταράτσα» παντρεύουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο σε πιάτα όπως η μακαρονάδα με γαύρο μαρινάτο, τα περίφημα κεφτεδάκια της που σερβίρονται σε χειροποίητη πίτα με γιαούρτι από την Καρδίτσα, σε ένα μενού που θα αλλάζει τακτικά. Τέλος, τα κοκτέιλ αποτελούν κι εδώ σημαντικό στοιχείο της πρότασης, και βάζουν στο mix ελληνικά στοιχεία σε εμβληματικά κοκτέιλ, όπως το Negroni με ελιές Καλαμών και άλλα.