Η περσινή επιτυχία του Mirra, της νέας γαστρονομικής εμπειρίας που χάρισε στον Μέριχα, το λιμάνι της Κύθνου ένα προσεγμένο all-day, που έγινε προορισμός, επέστρεψε για δεύτερη χρονιά.

«Η σεζόν ξεκίνησε πολύ καλά, ο κόσμος περίμενε να ανοίξουμε ξανά και έχουμε πάρει πολύ καλές κριτικές» λέει στο H&R ο ιδιοκτήτης του Νικόλας Λαμπρογεώργος που γνωρίσαμε από την πορεία του σε σημαντικά projects της αθηναϊκής εστιατορικής σκηνής (Μylos, Vezene, Birdman), δείχνοντας πως η απόφασή του να επενδύσει στο νησί δημιουργώντας ένα γευστικό σποτ με άποψη, είχε αποτέλεσμα.

Στο φετινό μενού, παραμένει η έμφαση στο comfort food και στο κρέας, και σε συνεργασία με τον σεφ Στέφανο Σαράντο, προτείνουν νόστιμες συνταγές, ποιοτικές κοπές αλλά και πιάτα με πολυτελή υλικά και προσεχτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες, ενώ διαρκής είναι η προσπάθεια να εντάσσονται στα πιάτα οι τοπικές πρώτες ύλες στο μενού, όπως το τυρί τρίμμα της Κύθνου, τα λαχανικά, το μέλι και τα αυγά.

Μια πρώτη ανάγνωση του μενού
Στην ενότητα των ορεκτικών, ξεχωρίζουν η Buratta Buffala, το Prosciutto di Parma και το αλμυρό cheesecake, ενώ τα «ωμά» κερδίζουν τις εντυπώσεις με προτάσεις όπως το tartare από βοδινό φιλέτο, η καβουροσαλάτα tartare με βασιλικό καβούρι Αλάσκας και η yellow tuna.

Στη βραδινή κάρτα, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα USDA Prime Black Angus, striploin και rib eye φιλέτα, ενώ στο μενού φιλοξενούνται συχνά διάφορες κοπές ωρίμανσης.

Στα ζυμαρικά βρίσκουμε δύο εμβληματικά πιάτα: το νιόκι με μαύρη τρούφα και το ραβιόλι με μανιτάρια porcini με μοσχολέμονο και θυμάρι, αλλά και κλασικές συνταγές για pasta. Pinsa και smash double burgers ενισχύουν την πιο casual εκδοχή του μενού, και το γεύμα ολοκληρώνουν ιδανικά το semifreedoo με σοκολάτα Valrhona, η crème brulee και η panna cotta.

Το brunch παραμένει δυνατό με προτάσεις όπως αυγά scrubble, ομελέτες, healthy power bowls με φρούτα, γκρανόλες, που σερβίρονται από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι, ενώ στη σέντρα μπαίνουν και τα Mirra σάντουιτς.

Το Mirra αγαπάει πολύ το κρασί, με τη sommelier Κωνσταντίνα Ρούσσου να έχει δημιουργήσει μια λίστα κρασιών με γνωστές αλλά και πιο ψαγμένες ετικέτες από ελληνικά οινοποιεία: Κτήμα Αλφα, Λαζαρίδης, Σκούρας, Ντούγος, Κατσαρός, επιλογές από τον διεθνή αμπελώνα και guests-παρουσιάσεις οινοποιείων.

Στην κάβα του Mirra φιγουράρουν ξεχωριστά οινοπνεύματα, όπως γιαπωνέζικα whisky, παλαιωμένα τζιν, ρούμι κ.ά. ενώ εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στα cocktails.