Εχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που οι “Μικρές Κυκλάδες” από τη Σχοινούσα άρχισαν να γράφουν ιστορία ως μια οικογενειακή ταβέρνα που προμηθευόταν ψάρια από τα καΐκια των φίλων ψαράδων.

Ο ιδιοκτήτης τους Αντώνης Κωβαίος μετά το αθηναϊκό παράρτημα της Ηλιούπολης συνεργάζεται με τον γνωστό από το «Πιλ Πουλ» Γιάννη Αρμάο, για το τρίτο στέκι στα βόρεια, που φέρνει αύρα Κυκλάδων στην Κηφισιά, και συγκεκριμένα στην οδό Αγίου Τρύφωνος όπου βρήκε στέγη.

Η φωτεινή σάλα του είναι διακοσμημένη στις αποχρώσεις της θάλασσας και της άμμου ενώ διαθέτει roof garden και Oyster bar που δίνει μια ζωντάνια στον χώρο και σερβίρει μια αυθεντική εμπειρία ωμών εδεσμάτων όπως κοπές ψαριών σεβίτσε, ταρτάρ, καρπάτσιο, τιραντίτο αλλά και όστρακα, στρείδια, κυδώνια και γυαλιστερές.

Το μενού προσφέρει όλη τη γκάμα των θαλασσινών και νησιωτικών γεύσεων όπως βιολογική φάβα Σχοινούσας, χταπόδι ψητό, συμιακό γαριδάκι και βέβαια το φρέσκο ψάρι από το οικογενειακό ψαροκάικο και τους ψαράδες των Κυκλάδων που στέλνουν φρέσκα ψάρια, όπως σκορπίνες, σφυρίδες, συναγρίδες, στείρες, ροφούς, μπαρμπούνια, λιθρίνια κ.ά.

Εκτός από τα εξαιρετικά ψητά ψάρια, την καλοκαιρινή περίοδο οι θαλασσινές δημιουργίες περιλαμβάνουν πιάτα όπως φιλέτο ψαριού ημέρας με ταμπουλέ και μους ταραμά με μελάνι σουπιάς, ριζότο θαλασσινών, ταλιολίνι με καραβίδες, σαφράν και λουίζα και το δημοφιλές λιγκουίνι αστακού. Στο μενού υπάρχουν επίσης τοπικά προϊόντα ΠΟΠ από τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, καθώς κι επιλογές σε κρύες κοπές με ψάρια, σε συνδυασμό με αυγοτάραχο, ή γλυκολέμονο και ανθό αλατιού.

Ο σεφ αποτυπώνει τις εμπειρίες του απ’ όλο τον κόσμο παντρεύοντας τα Cocktails με κάθε πιάτο, ενώ για τους λάτρεις της οινογευσίας, η κάβα του εστιατορίου με τα εκλεπτυσμένα κρασιά προσφέρεται για μια ολοκληρωμένη γευστική περιπλάνηση.