Το MIA’S, το εστιατόριο που έκανε την εμφάνισή του πέρυσι στην Οία της Σαντορίνης, γεννήθηκε μέσα από τις αναμνήσεις και μυρωδιές της ιδιοκτήτριας, Sellia Georges, τις οποίες μεταφέρει στο μενού η chef Αυγερία Σταπάκη και εκτελεί η chef de cuisine Έλλη Μιτράι.

Tο αρχοντικό που στεγάζεται το εστιατόριο χωρίζεται σε τρεις χώρους, από το ατμοσφαιρικό εσωτερικό «BAR» με την ανοικτή κουζίνα για εκείνους που αναζητούν μια ιδιωτική εμπειρία, το «BALCONY» με θέα το γαλάζιο του Αιγαίου για τους ρομαντικούς και το «BELVEDERE» για όσους αναζητούν την απόλυτη εμπειρία της Καλντέρας και το φημισμένο ηλιοβασίλεμα της Οίας. Εμπνευσμένο από αυθεντικές ελληνικές παραδοσιακές συνταγές και αποτυπωμένο με σύγχρονες τεχνικές, το φετινό μενού του εστιατορίου δίνει έμφαση τη χρήση του ειδικού φούρνου Josper που διαθέτει το εστιατόριο, ο οποίος δίνει τη μυρωδιά καπνιστού θωρακίζοντας παράλληλα όλες τις γεύσεις και μυρωδιές των προϊόντων.

Από εκεί βγαίνουν πιάτα όπως: Καλαμάρι και όστρακα. Το μενού περιλαμβάνει φρέσκα θαλασσινά από το Αιγαίο, και ΠΟΠ προϊόντα, από τα τυριά που προμηθεύονται από Έλληνες εκλεκτούς παραγωγούς, και λαχανικά που προέρχονται από μποστάνια των Κυκλάδων. Ακόμη, ο επισκέπτης έχει την επιλογή να γευτεί το μεσημεριανό, δοκιμάζοντας το «Galazio Lunch» μενού και επίσης να δειπνίσει με τις επιλογές του «Blue dinner» μενού. Ξεχωρίζουν πιάτα όπως: το παστίτσιο με μοσχαρίσια ουρά, ραβιόλι και νιφάδες από αρσενικό Νάξου, τα γεμιστά με κριθαράκι, ζωμό γεμιστών, ξινομυζήθρα και σφακιανό παξιμάδι χαρουπιού, γιουβέτσι αστακού, τραγανό μπαρμπούνι με κουσκούς και κατσικάκι στο Josper με άγρια μανιτάρια.

Οι καλεσμένοι μπορούν να συνοδεύσουν τη γευστική εμπειρία με ξεχωριστά ποτά και κοκτέιλ εμπνευσμένα από το αιγαιοπελαγίτικο μπλε. Συνταγές που έχουν δημιουργηθεί από ελληνικές πρώτες ύλες (όπως κίτρο Νάξου, Ελληνικό γιαούρτι, σουμάδα, λεβάντα) και αποστάγματα, και οι οποίες έχουν ως στόχο να συστήσουν τις ελληνικές γεύσεις στους καλεσμένους. Για τους λάτρεις του κρασιού διαθέτει μια μεγάλη λίστα ετικετών από ελληνικούς αμπελώνες όπως επίσης και διεθνείς.