Η πουτίγκα της Jemma Melvin κέρδισε τον διαγωνισμό που διεξήχθη στη Βρετανία, για τον πλατινένιο ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η ελβετική λεμονάτη πουτίγκα της, επιλέχθηκε ανάμεσα σε 5.000 επιδόρπια και είναι εμπνευσμένη από το ποσέτ λεμονιού που σερβιρίστηκε την ημέρα του γάμου της βασίλισσας με τον πρίγκιπα Φίλιππο το 1947.

Η πουτίγκα που θα γιορτάσει τα 70 χρόνια της Βασίλισσας στον θρόνο περιλαμβάνει στρώσεις από κρέμα τυριού με λεμόνι, ζελέ St Clement, κουλί μανταρινιού, φρέσκια σαντιγί και μια επικάλυψη από μπισκότα amaretti με σοκολάτα.

Η ομάδα των κριτών, αποτελούνταν μεταξύ άλλων από τους Dame Mary Berry, τον executive pastry chef του Fortnum and Mason’s, Roger Pizey, τον νικητή του Great British Bake Off Rahul Mandal, τον αυτοδίδακτο pastry chef Matt Adlard κια την ιστορικό ζαχαρολαστικής Regula Ysewijn.

Το πνεύμα του διαγωνισμού ήθελε η συνταγή να είναι αρκετά εύκολη ώστε να μπορεί ο καθένας να την κάνει στο σπίτι του. «Ηθελα να είναι η πουτίγκα του λαού, όχι μόνο για τη βασίλισσα, αλλά για ολόκληρη τη χώρα» όπως είπε και η Μέλβιν στο BBC, φανερά ικανοποιημένη από το γεγονός ότι η συνταγή της κέρδισε μια θέση στη βρετανική ιστορία.