Το καθημερινό πρόβλημα του «τι θα φάω σήμερα;» που απασχολεί πολλούς ανθρώπους προσπάθησαν να λύσουν τα τελευταία 2 χρόνια ο σεφ Λάμπρος Βακιάρος μαζί με τον Θοδωρή Παπαλουκά, όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν το meallion. Μία ποιοτική υπηρεσία μαγειρεμένων γευμάτων, εμπνευσμένη από τις λέξεις meal (γεύμα) και million (εκατομμύριο), έννοιες που προσδιορίζουν ακριβώς την αξία που έχει αποδοθεί σε κάθε συνταγή.

Η ιδέα του meallion γεννήθηκε ως μία υπηρεσία που προσδοκεί να προσφέρει μία ισορροπημένη και ποιοτική λύση διατροφής, όπως αυτή που θα χρειάζονταν επαγγελματίες με πολύ περιορισμένο χρόνο, αθλητές με συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες αλλά και οικογένειες που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τον χρόνο παρασκευής του γεύματος σε άλλες δραστηριότητες.

Οι πελάτες της υπηρεσίας έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν πακέτα γευμάτων από 4 έως και 14 πιάτα, τα οποία παραδίδονται όλα μαζί στην πόρτα τους σε προγραμματισμένη ημερομηνία. Το μενού έχει επιμεληθεί ο Λάμπρος Βακιάρος ώστε να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γευστικών και διατροφικών απαιτήσεων, ενώ σε κάθε συσκευασία αναγράφονται λεπτομερείς πληροφορίες για τη διατροφική αξία του φαγητού. Οι πρώτες ύλες είναι αυτές που κάνουν ακόμη πιο ξεχωριστό το meallion καθώς τα πουλερικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές είναι της εταιρείας Πίνδος και είναι αποκλειστικά ελευθέρας βοσκής, το κρέας είναι της εταιρείας Νασόπουλος και έχουν πιστοποιήσεις εκτροφής welfare. Χάρη στις καινοτόμες μεθόδους παραγωγής και συσκευασίας που έχουν χρησιμοποιηθεί, τα γεύματα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο και να καταναλωθούν έως και 7 μέρες από την ημέρα παραλαβής.

Το meallion αποτελεί και μία βιώσιμη λύση. Τα γεύματα συσκευάζονται σε οικολογικές συσκευασίες, 100% ανακυκλώσιμες και με 90% λιγότερο πλαστικό σε σχέση με τις συσκευασίες που χρησιμοποιούνται στην αγορά, συμβάλλοντας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ενώ χάρη στην καλύτερη οργάνωση της εβδομαδιαίας διατροφής που προσφέρει η υπηρεσία μειώνεται σημαντικά και η σπατάλη τροφίμων.