Στηρίζοντας τη Γαστρονομική μας κουλτούρα, το Minos Beach Art Hotel στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, οργανώνει το ταξίδι γεύσεων «Καλεσμένοι Σεφ & Φίλοι», με διάσημους και καταξιωμένος σεφ, που δίνουν ένα δείγμα της δημιουργίας τους, στους Ελληνες και τους ξένους επισκέπτες του νησιού.

Το όραμα της Bluegr’s Culinary είναι να δημιουργήσει μια εκλεκτή γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει αυθεντικά υλικά της κρητικής γης με νόστιμες τοπικές συνταγές, μέσα από την τέχνη της δημιουργικής μαγειρικής.

Η γαστρονομική ομάδα του Minos Beach art hotel, με επικεφαλής τον βραβευμένο σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, γνωστό ως «Έλληνας μάγος των αρωματικών βοτάνων», έχει αναδείξει τα παραδοσιακά κρητικά πιάτα σε γευστικές εμπειρίες υψηλής ποιότητας, και για όλη τη σεζόν, οργανώνει μια ωδή στην κρητική και ελληνική κουζίνα, με τη χρήση ντόπιων, εποχιακών υλικών προσφέροντας αυθεντικές γεύσεις για μια απόλυτη εμπειρία φαγητού, από τη φάρμα στο τραπέζι. Με όραμα να προσφέρει στους επισκέπτες του μια ολιστική κρητική εμπειρία, ολοκληρώθηκε το event με καλεσμένο τον σεφ Pierro Ayer από το εστιατόριο La Bouillabaisee της Ελβετίας (στις 23 Ιουλίου) και τον Μανώλη Χάσικο (16 Ιουλίου) και από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο, θα φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα της ελληνικής γαστρονομίας.

Το επόμενο event θα φέρει στην Κρήτη στις 5 Αυγούστου τον σεφ του Bocas Meze, Μίλτο Αρμένη. Θα ακολουθήσει ο Μανώλης Παπουτσάκης από τα «Δέκα Τραπέζια» της Θεσσαλονίκης στις 19 Αυγούστου, ενώ στις 10 Σεπτεμβρίου στην κουζίνα του θα βρεθεί ο Δημήτρης Δημητριάδης από το αθηναϊκό Artisanal. Oσοι βρεθούν στην Κρήτη, τον Οκτώβριο θα μπορούν να απολαύσουν τον executive chef του Makedonia Palace Σωτήρη Ευαγγέλου στις 7 Οκτώβρη, τον Μιχάλη Μάρθα από την «Μαραθιά» της Τήνου στις 14 Οκτώβρη και το ταξίδι θα κλείσει με τον σεφ Αγγελο Μπακόπουλο (Lesante Capre Resort & Villas), στις 21 Οκτώβρη.

Η κρητική κουζίνα θεωρείται ο ακρογωνιαίος λίθος της μεσογειακής διατροφής, με παραδοσιακά υλικά όπως ελαιόλαδο, βότανα, τυρί και φρέσκα προϊόντα και το Minos Beach Art Hotel έχει θέσει ως προτεραιότητα την κρητική γαστρονομία μέσα από μια μοντέρνα αφήγηση διαφορετικών γαστρονομικών παραδόσεων, η οποία βρίσκει νέα έκφραση μέσα από τη διαφορετική οπτική των αναγνωρισμένων σεφ που θα φιλοξενήσει.