Η vegan κουζίνα κερδίζει συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών και οι σεφ στρέφουν προς τα εκεί τις δημιουργικές τους αναζητήσεις. Ή μήπως συμβαίνει τελικά το ανάποδο; Μήπως οι καταναλωτές αναζητούν πλέον τα vegan πιάτα, επειδή ακριβώς οι σεφ δημιούργησαν ενδιαφέρουσες προτάσεις; Ό,τι από τα δύο κι αν συμβαίνει, ο βιγκανισμός δείχνει να ήρθε για να μείνει.

Το πρώτο vegan bakery που άνοιξε πριν από μερικούς μήνες στην περιοχή του Υμηττού, απέκτησε και μια νέα διεύθυνση, στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα διαθέτει και σάλα. Στην οδό Νίκης, το Holy Llama συνδυάζει την κομψότητα ενός γαλλικού bistrot με urban πινελιές. Η Εριέττα Κούρκουλου και η Κελλίνα Δημητριάδη δημιούργησαν έναν χώρο όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τις γλυκιές και αλμυρές δημιουργίες της σεφ Άννα Κατσιμπέρη, όλες χωρίς ζωικά προϊόντα. Τα πάντα στο Holy Llama γίνονται από το μηδέν, χωρίς έτοιμα μίγματα, κορεσμένα λιπαρά και επεξεργασμένες πρώτες ύλες. Χειροποίητες πίτες, σφολιάτες, ζύμες κρουασάν, ψωμιά, πίκλες, τυριά (vegan), βούτυρα καρπών, κρέμες συνδυάζονται αρμονικά για πρωινό, brunch ή ελαφρύ γεύμα, από το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

Τα κρουασάν με πραλίνα φιστικιού και κρέμα αμυγδάλου είναι ήδη… viral. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι τα μοναδικά κρουασάν. Με την επιμέλεια του κορυφαίου Alex Pavlov, οι επιλογές είναι πολλές. Muffin, τάρτες, pasta flora, κέικ, κουλουράκια, τσουρέκια, waffles, pancakes, toasts, σαλάτες που συνοδεύονται με καφέ οργανικό, διαλεγμένο στο Halo Hartume & Honduras.

Όλος ο χώρος έχει ως κέντρο του το sustainability, ενώ η φιλοσοφία του Holy Llama είναι να είναι όσο πιο zero waste και zero carbon footprint γίνεται. Υπάρχει γωνιά refill νερού για επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια, όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι φυτικής προέλευσης, βιολογικά και δίνεται ιδιαίτερη βάση στην εποχικότητα των υλικών αλλά και τις πρώτες ύλες.