Στην κεντρική πλατεία των Βουρλιωτών στη Σάμο o Κωνσταντίνος Λαγός, με θητεία στο εξωτερικό, τρία χρόνια πριν, αποφάσισε να δώσει ζωή στις παιδικές του αναμνήσεις δημιουργώντας το «Jάρα», ένα μικρό bistro με όνομα εμπνευσμένο από τα γλυκά, τις μαρμελάδες και τα chutney που μπαίνουν στα γυάλινα βαζάκια (από το αγγλικό jar).

Αναζητώντας τις χαρές της ζωής μακριά από την πόλη, αποφάσισε να δημιουργήσει το Jara Homemade, φτιάχνοντας χειροποίητα προϊόντα όπως μαρμελάδες, πάστες λαχανικών, γλυκά του κουταλιού, chutney’s, αρωματισμένα ελαιόλαδα, λικέρ με τοπικά ποτά από φρούτα και βότανα που καλλιεργούνται στο νησί, αναβιώνοντας παράλληλα ξεχασμένες παραδοσιακές συνταγές.

Ηδη, οι sugar free μαρμελάδες τους όπως η μαρμελάδα ελιάς, η μαρμελάδα από ντόπιο μαυσόσυκο και ντομάτα έχει δημιουργήσει αίσθηση, όπως και η μαρμελάδα βερίκοκο που βασίστηκε στη συνταγή της γιαγιάς του.

Τα προϊόντα στα βαζάκια, όπως και τα χειροποίητα κεριά, που φτιάχνουν με δικούς τους μοναδικούς αρωματικούς συνδυασμούς, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο σε συνεργασία με μεταφορικές εταιρείες.

Παράλληλα, στα τραπεζάκια του κουκλίστικου bistro σερβίρονται μικρά πιάτα με vegetarian πρόσημο, όπως πίτες με χειροποίητο φύλλο, σαλάτες με φρούτα και λαχανικά και τάρτες. Συχνά στο μενού μπαίνουν εδέσματα που προκύπτουν από τις τοπικές παραδόσεις όπως είναι οι τηγανίτες και ο τραχανάς.