Η ελληνική κουζίνα αναδείχθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο no2 στον κόσμο, στον κατάλογο του World Taste Atlas.

Η ελληνική κουζίνα βασίζεται στην εποχικότητα, την απλότητα, τη διάρκεια, την εντοπιότητα και τον υγιεινό της χαρακτήρα. Η υπεροχή των ξεχωριστών ελληνικών προϊόντων, που καλλιεργούνται στο ιδανικό μεσογειακό κλίμα, έχει ενισχύσει το σεβασμό για τις γεύσεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και μαγειρικής, που παραμένουν σε μεγάλο βαθμό εποχικές.

Αυτά τα χαρακτηριστικά την έφεραν στη δεύτερη μεταξύ των 50 καλύτερων κουζινών στον κόσμο με την Ιταλία να βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της κατάταξης.
Ειδικότερα, η ελληνική κουζίνα αναδείχθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο no2 στον κόσμο, με την ισπανική να ακολουθεί στην τρίτη θέση, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ρουμανία και η Γαλλία.

Στην κατάταξη που δημοσιεύτηκε από τον διαδικτυακό ταξιδιωτικό οδηγό φαγητού, η χώρα έλαβε μέσο όρο βαθμολογίας 4,75 στα 5, με την Ιταλία να προηγείται με βαθμολογία 4,78 στα πέντε.

Στον ιστότοπο, τα πιάτα με την καλύτερη βαθμολογία στην Ελλάδα είναι η χορτόπιτα, το αντικριστό και τα παϊδάκια. Αντίστοιχα, τα πιο δημοφιλή ελληνικά προϊόντα είναι η φάβα Σαντορίνης, τα πορτοκάλια από το Μάλεμε Χανίων και το πευκοθυμαρόμελο Κρήτης.