Ένα μεγάλο βήμα για την ελληνική γαστρονομία αποτελεί η συμφωνία του ΕΟΤ με τον εμβληματικό «Michelin Guide» που υπογράφηκε χθες στο Παρίσι από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια. Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα ευρύ πλάνο προβολής της ελληνικής γαστρονομίας διεθνώς μέσω της Michelin.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην υψηλή γαστρονομία που διαθέτει η Ελλάδα. Ανακοίνωσε ότι στα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα θα διαθέτει τον δικό της Οδηγό, με τους ειδικούς του Michelin να ερευνούν ήδη τα εστιατόρια της Αθήνας, και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους στις ιστοσελίδες και τα social media του οδηγού.

Ο κ. Φραγκάκης, που συντόνισε την πρωτοβουλία τα τελευταία δυο χρόνια, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η συμφωνία για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα στελέχη του ΕΟΤ σε Ελλάδα και Γαλλία για τη σκληρή δουλειά, εν μέσω πανδημίας αλλά και τους δύο Έλληνες σεφ που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin: τον Άγγελο Λάντο και τον Έκτορα Μποτρίνι οι οποίοι -όπως είπε- τον ενέπνευσαν να ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια.