Στην καρδιά του Saint-Tropez, την πιο γοητευτική πόλη της ηλιόλουστης Κυανής Ακτής, δίπλα από την πολυσύχναστη Place des Lices προσγειώθηκε η Cookoovaya, ένα από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια της Αθήνας.

Το opening έγινε τη Δευτέρα 16 Μαϊου και έτσι το αγαπημένο αθηναϊκό εστιατόριο έπειτα από μια πορεία οκτώ χρόνων -άνοιξε το 2014- γίνεται έτσι το πρώτο αθηναϊκό εστιατόριο που εγκαθιδρύεται εκτός των ελληνικών συνόρων στον κοσμοπολίτικο διεθνή προορισμό.

Ο chef-patron Περικλής Κοσκινάς, μας δίνει τις πρώτες εντυπώσεις για τον τρόπο που οι διεθνείς επισκέπτες του πολυτελούς θέρετου υποδέχτηκαν την Cookoovaya Saint-Tropez. «Πολύ καλά πάμε, είναι οι πρώτες μέρες και είναι χαρά μας να βλέπουμε πως οι πελάτες εδώ, γνωρίζουν και αγαπάνε το ελληνικό φαγητό, όπως έχει εξελιχθεί και υπάρχει ενδιαφέρον για την κουζίνα που αντιπροσωπεύουμε» λέει από το Σεντ Τροπέ, όπου βρίσκεται με την ομάδα του.

Η ομορφιά και τα κοινά χαρακτηριστικά του Σεντ Τροπέ με την Κέρκυρα, τόπο καταγωγής του Περικλή Κοσκινά, αποδείχθηκαν ιδανική επιλογή για το άνοιγμα ενός δεύτερου εστιατορίου Cookoovaya. Ο σεφ θα πηγαινοέρχεται για να επιβλέπει τη μπριγάδα του που έχει ως επικεφαλής τον σεφ Μάριο Κοροβέση, ο οποίος είναι συνεργάτης του Περικλή Κοσκινά από το εστιατόριο Mylos, αλλά και από την πρώτη μέρα της Cookoovaya.

Στο ιστορικό κτήριο του ξενοδοχείου Pan Dei Palais που φιλοξενεί το εστιατόριο με τον μαγευτικό κήπο με τη μεσογειακή αύρα, η Cookoovaya σερβίρει το μενού που βρίσκουμε και την αθηναϊκή της εκδοχή. Με τις καλύτερες πρώτες ύλες, και φιλοσοφία που βασίζεται στα κοινά της Ελλάδας με την ύπαιθρο της Προβηγκίας, υλοποιείται το όραμα του Π. Κοσκινά για την ανάδειξη μιας ουσιαστικής ελληνικής κουζίνας, που χαρακτηρίζεται από μέτρο και σύνεση, απαλλαγμένη από περιττές τεχνικές.

Το μενού φέρει ελληνικούς τίτλους στις κατηγορίες του, όπως “Courkouti” και “Carvouna” και είναι σχεδιασμένο με γνώμονα το μοίρασμα δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη ελληνική εμπειρία, με πιάτα που περιλαμβάνουν ωμά ψάρια, χταπόδι με τη φάβα αλλά και τα κερκυραϊκά μπιάνκο και μπουρδέτο.

Το ξενοδοχείο που ανήκει στον διάσημο όμιλο Airelles Collection, είναι ένα κομψό ξενοδοχείο με μοναδικό χαρακτήρα και ιστορία που ξεκινά από το 1835, όταν χτίστηκε ως ιδιωτική κατοικία από τον στρατιώτη Jean-François Allard, για να το χαρίσει ως μια ρομαντική χειρονομία στην Ινδή πριγκίπισσα Bannu Pan Dei.