Το εστιατόριο Grandma’s στο ξενοδοχείο «Liostasi Hotel & Suites», Liostasi, έχει συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην καλή φήμη και στην εμπειρία της φιλοξενίας που προσφέρει, κι έχει καταφέρει να γίνει πόλος έλξης για τους λάτρεις της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας.
Με πανοραμική θέα το λιμάνι της Ίου και στο βάθος να αχνοφαίνεται η Σίκινος, το εστιατόριο που βρίσκεται στο επίπεδο της υποδοχής, δίπλα ακριβώς από την κεντρική πισίνα, προτείνει γεύσεις από την τοπική κουζίνα των Κυκλάδων με μεσογειακές επιρροές. Παράλληλα, η εξευγενισμένη αυθεντικότητα με τις κοσμοπολίτικες πινελιές, και το εξαιρετικό περιβάλλον δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία.
Στην επιμέλεια του μενού, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, βρίσκεται ο βραβευμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου, με Executive Chef τον Χρήστο Κανουλά – στενός συνεργάτης του Σ. Ευαγγέλου, τα τελευταία χρόνια- που ξεδιπλώνει τη μαγειρική του ικανότητα με μαεστρία κι εξασφαλίζει το σταθερό υψηλό επίπεδο των πιάτων.
Η φετινή κάρτα του εστιατορίου περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά menu degustation, εκ των οποίων το ένα απευθύνεται σε εκείνους που ακολουθούν τη vegan διατροφή. Φυσικά, υπάρχει και η επιλογή à la carte. Μια ακόμα φετινή καινοτομία είναι ότι έχει δοθεί βάρος στα χειροποίητα φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνονται καθημερινά. Ειδική μνεία σε αυτή την κατηγορία αξίζει στα ραβιόλι, γεμιστά με σπανάκι και πολλά μυρωδικά, που συνοδεύονται από σάλτσα φέτας – μια διαφορετική σπανακόπιτα – όπως επίσης και το γιουβέτσι που φτιάχνεται από τρία διαφορετικά ζυμαρικά και στην κορυφή του έχει ένα ταρτάρ γαρίδας.
Δυνατά “παίζουν” η σούπα λαχανικών που σερβίρεται ζεστή ή κρύα, το «λιόκαφτο» χταπόδι με τον αφρό ταραμά και την κάπαρη, και το ψάρι φρικασέ, με ό,τι φρέσκο ψάρι υπάρχει, που «παντρεύεται» με αυγολέμονο και πολλά αρωματικά βότανα. Η διαφορετική εκδοχή του παστίτσιο και του μουσακά δείχνουν την ικανότητα που έχουν οι σεφ να παντρεύουν την παράδοση με τις μοντέρνες τεχνικές και τα τοπικά προϊόντα.
Στα γλυκά, προτείνονται πάβλοβα, tarte tatin με κρέμα από σιμιγδάλι, καραμελωμένα μήλα και παγωτό βανίλια και προφιτερόλ με τα τραγανά σουδάκια και την γλυκιά κρέμα gianduja.
Το εστιατόριο έχει τιμηθεί με βραβείο Χρυσού στην κατηγορία «Σύγχρονη Κουζίνα» για το 2019, 2020 και 2021, για την προσφορά μίας υψηλού επιπέδου γαστρονομικής εμπειρίας στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.