Ένα πιάτο που σύστησαν οι Γενοβέζοι ναυτικοί στη Σικελία 10 αιώνες πριν, το αγαπημένο φαγητό των βοσκών της Ρώμης και μια συνταγή με τρούφα από τα βάθη ενός υγρού δάσους στην Ούμπρια… αυτές είναι μερικές στάσεις από το ταξίδι του “Giro d’ Italia” της La Pasteria, που φέρνει μοναδικές γεύσεις αλλά και εικόνες από μια χώρα με γαστρονομική παράδοση τόσο πλούσια όσο και η ίδια η ιστορία της.

Η La Pasteria παρουσιάζει μια σειρά από νέες γευστικές επιλογές, εμπνευσμένες από διάφορες περιοχές της Ιταλίας. Από το πιο κλασικό “Cacio e Pepe”, μέχρι το σισιλιάνικο rigatoni “Pesto Rosso” και την πιο ιδιαίτερη “Pancetta Regio Emilia” με μανιτάρια Πορτομπέλο και μαρμελάδα σύκου.

Σε ένα event ειδικά σχεδιασμένο για “foodies” που οργανώθηκε στο κατάστημα του Κολωνακίου, οι executive chefs της La Pasteria, Χρήστος Τσάβεζ και Βασίλης Ψυμούλης, μοιράστηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εμπνεύστηκαν τον σχεδιασμό του νέου limited menu Giro d’ Italia. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις νέες γεύσεις και να φωτογραφηθούν επάνω σε μια Vespa Pic Nic, το απόλυτο σύμβολο της ξενοιασιάς και του στυλ.