Το νέο βιβλίο του Chef Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, Gefsis, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις gastronomy essentials, προετοιμάζει από τον τίτλο του για μία μοναδική γευσιγνωσία, γεμάτη με ελληνική φύση. Εχουμε συναντήσει τον chef (που μετά τη Σχολή Αναβύσσου, πήρε υποτροφία μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης για να συνεχίσει τις σπουδές του στη Γαλλική ακαδημία μαγειρικής Le Cordon Bleu του Λονδίνου) να εργάζεται σε ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια της Ελλάδος και του Λονδίνου. Τα Οlive Garden του ΤΙΤΑΝΙΑ, Kastri Bistro του DOMOTEL KASTRI, SENSE Restaurant του AthensWas (έλαβε πρόσφατα τη διάκριση Michelin Plate), MAZI στο Λονδίνο, Jolly Joker στη Λευκωσία και ANEMI HOTELS, είναι κάποιοι από αυτούς τους χώρους.

«Αυτό το βιβλίο, αποτελεί ένα όνειρο ετών. Κάθε κείμενο συνταγής, κάθε πιάτο, εσωκλείει τις προσωπικές μου αναμνήσεις κι εμπειρίες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μία προσπάθεια χρόνων δική μου, αλλά και των συνεργατών μου και ιδιαίτερα του Χρήστου που ήταν δίπλα μου σε κάθε βήμα αυτής της διαδρομής. Ελπίζω οι γεύσεις αυτού του βιβλίου, να γίνουν το ταξίδι σας σε όλα αυτά τα μέρη που θα θέλατε να επισκεφτείτε, προτού καν προλάβετε να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας» λέει ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος. Ο Χρήστος Παπαθεοδώρου είναι ο assistant chef του Αλέξανδρου, ο οποίος παρείχε την πολύτιμη συνδρομή του σε αυτή την έκδοση.

Η Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα στο μεγαλείο της. Αυγό με στάκα και τρούφα, Καλοκαιρινό μποστάνι, Γιουβαρλάκια σκορπίνας, Κανελόνι παστιτσάδα, Αμυγδαλόπιτα… Στα κεφάλαιά του, «αγκαλιάζει» όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: «Γη, Θάλασσα, Φάρμα». Με πάνω από 50 συνταγές, ο Αλέξανδρος πετυχαίνει να ισορροπήσει τέλεια, το αλμυρό, το πικρό, το γλυκό και το ξινό, καταγράφοντας έτσι τις Gefsis της Ελλάδας σε μια έκδοση περίπου 400 σελίδων, που πωλείται 90€.