Το εστιατόριο Galazia Hytra του 5άστερου Summer Senses Luxury Resort στην Πάρο, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους επισκέπτες του από την 1η Ιουνίου. Επενδύοντας για μία ακόμη χρονιά στη δημιουργική κουζίνα της ανανεωμένης ομάδας του, το μενού βασίζεται στην ελληνική κουζίνα με φρέσκα υλικά και ενδιαφέροντα twists.

Από το 2019 όπου και πρωτοάνοιξε τις πόρτες του, το εστιατόριο που ατενίζει το Αιγαίο με φόντο το γραφικό Πίσω Λιβάδι, κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στη γαστρονομική σκηνή του νησιού, ανοίγοντας τον δρόμο για το fine dining.

Η κουζίνα του εστιατορίου εμπνευσμένη από το αδελφό και βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Hytra στην Αθήνα, αναδεικνύει τις γεύσεις και τα αρώματα από τις Κυκλάδες με συνταγές που συνδυάζουν την απλότητα με τις υψηλού επιπέδου τεχνικές αλλά και την ελληνική παράδοση με τις νέες γαστρονομικές επιρροές.

Ενδεικτικά, η κάρτα –που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε – περιλαμβάνει λαβράκι με αγγούρι-σέλερυ, χυμό μήλου με μάραθο και αυγοτάραχο, σαλάτα με άγρια ρόκα, κολοκυθάκια, λούντζα και παλιωμένη μυζήθρα με την πολύ ταιριαστή προσθήκη από φρέσκιες βανίλιες.

Στα ζεστά ορεκτικά, ξεχωρίζουν οι καραβίδες στα κάρβουνα με λευκά σπαράγγια, μυρωδικά, σταφύλι και μέλι πεύκου, το μπαρμπούνι σαβόρο και το γιουβέτσι με φρέσκο αστακό, ενώ στα κυρίως, πλασάρονται ο βιολογικός κόκορας με κρέμα καλαμποκιού και το αρνίσιο κότσι με πουρέ λευκής μελιτζάνας.

Η ενημερωμένη λίστα κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα προσφέρει επιλογές για τη συνοδεία του δείπνου, ενώ δε λείπουν και οι προτάσεις από δροσιστικά signature cocktails.