Το μαγαζί που έμαθε τους Αθηναίους να τρώνε λαχματζούν και ταμπουλέ, βάζοντας το street food της Μέσης Ανατολής και του Λιβάνου στο μενού τους, κλείνει οκτώ χρόνια και το γιορτάζει ανοίγοντας την κουζίνα του σε καλεσμένους επαγγελματίες και μη. Το μικρό φεστιβάλ ξεκίνησε από τις 9 Μάη και συνεχίζεται ως έως το Σάββατο 14 Μάη.

Το μικρό στενάκι της Καρόρη, που πλημμυρίζει καθημερινά με αρώματα Ανατολής, και σήμερα, καλεσμένος είναι ο Alexandros Gkoutsi από το Meze στο Τουλούμ και το It beach, που ετοιμάζει λαχματζούν με shawarma και το βράδυ, η ομάδα του Line Athens μιξάρει το κοκτέιλ Levantine, ειδικά για τη βραδιά.

Αύριο, Πέμπτη 12/5, ο σεφ του burger project «Guerilla», Fahd-Αλέξανδρος Hassan Kassem, θα μαγειρέψει λιβανέζικη μελιτζανοσαλάτα, με σεϊτάν, ενώ η Σταυριανή Ζερβακάκου πειραματίζεται με το πλιγούρι και θα φτιάξει κεφτέδες με αριάν και ρυζόγαλο με κάρδαμο. Μαζί τους, η ομάδα του Create Athens θα ετοιμάσουν ibrik καφέδες.

Την Παρασκευή 13/5, ο Κλεομένης Ζουρνατζής από το Gastone θα σερβίρει γουρουνοπούλα πάνω σε ταμπουλέ, και η μικροζυθοποιία Strange Brew θα αναλάβει τις draft μπίρες, ενώ το απόγευμα ο Perry Παναγιωτακόπουλος ανοίγει επιλεγμένα κρασιά.