Η Ιστορία, η Τέχνη και ο Πολιτισμός αποκτούν απόλυτη συνάφεια και σύνδεση στον χώρο του ανανεωμένου εστιατορίου του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, έναν χώρο, που εδώ και περίπου δέκα χρόνια, έχουν απολαύσει εξίσου μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής, του Θεάτρου, των Τεχνών και απλοί, καθημερινοί άνθρωποι.

Με τη συνεργασία του «Δειπνοσοφιστήριον» και του Μουσείου Μπενάκη να αριθμεί πάνω από δύο δεκαετίες, οι μόνιμες και οι περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου μαζί με τη Γαστρονομία υπηρετούν την τέρψη, την απόλαυση, την αισθητική, τη δημιουργία από το μηδέν και τη μεταστροφή του πιο ταπεινού υλικού σε αριστούργημα λειτουργώντας σαν όχημα για ένα ταξίδι στον πολιτισμό, στο παρελθόν.

Το πρώτο εστιατόριο εντός μουσείου στην Ελλάδα, εδώ και περίπου είκοσι χρόνια, δημιουργεί το δικό του αποτύπωμα χάρη στη μοναδικότητά του, με την υπογραφή του «Δειπνοσοφιστήριον».

Ο Δημήτρης και ο Τάκης Χριστοφιλέας, ο Διομήδης Καψάλης και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, έδωσαν νέα πνοή στο εστιατόριο. Ο ανανεωμένος κατάλογος, προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία, χωρίς όμως να χάνει τίποτα από τη διαχρονικότητά του.

Οι οινικές επιλογές του Άρη Σκλαβενίτη ταξιδεύουν τον επισκέπτη στον ελληνικό – κατά κύριο λόγο – και διεθνή αμπελώνα, ενώ τα αθηναϊκά απογεύματα και τα βράδια, παίρνουν χρώμα από τα avant garde cocktails του πασίγνωστου mixologist Άρη Χατζηαντωνίου.

Στο υπέροχο μπαλκόνι του νεοκλασικού της Κουμπάρη, με θέα στον Εθνικό Κήπο, το Κοινοβούλιο αλλά και τον Λυκαβηττό, η ατμόσφαιρα αποτελεί τον ιδανικό τόπο συνάντησης από το πρωί ως το βράδυ. Η ζεστή ατμόσφαιρα εντείνεται από τη νέα συνεργασία του Μουσείου με το Αρχείο Ακριθάκη που φέρνει στην Αθήνα της δεκαετίας του 2020 το Βερολίνο των δεκαετιών του 1970, του ’80 και του ’90, το Βερολίνο της Φώφης Ακριθάκη, μέσα από έργα τέχνης και ντοκουμέντα.

Στα λαμπερά εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Οκτωβρίου, έδωσαν το παρόν προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, αλλά και πολύτιμοι φίλοι και συνεργάτες του «Δειπνοσοφιστήριον», άνθρωποι με τους οποίους έχουν δημιουργηθεί ισχυροί δεσμοί κατά την 25ετή πορεία της εταιρίας στον χώρο.