Το BYBLOS Mykonos, η νέα πολυαναμενόμενη γαστρονομική άφιξη στο νησί των ανέμων, ανοίγει τις πόρτες του μαγικού καταπράσινου κήπου του την Παρασκευή 10 Ιουνίου, εστιάζοντας στη fusion γαστρονομία, στα γευστικά ποτά της Nikkei κουζίνας και τα αντίστοιχα cocktails.

Με επιρροές από το Περού και τις ιαπωνικές τεχνικές, ο ταλαντούχος executive chef Θάνος Στασινός, έχει επιμεληθεί δημιουργικές gourmet προτάσεις, με πιάτα-ορόσημα της εν λόγω κουζίνας όπως το ceviche, τα tiraditos και τα sashimi.

Παράλληλα, ο παγκοσμίου φήμης sommelier Νικόλας Γιαννόπουλος έχει δημιουργήσει μια πλούσια συλλογή από εκλεκτά κρασιά, πρωτότυπα cocktails και μια επιλεγμένη λίστα ποτών που περιλαμβάνει σπάνια sake, και συμπληρώνουν τη γαστρονομική πρόταση του εστιατορίου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του perfect pairing φαγητού με signature cocktail αποτελεί το eel nigiri με ελληνικό καπνιστό χέλι, κρεμμύδι στιφάδο και κρέμα από ιαπωνικό τσάι matcha με το cocktail “Naab”, που αποτελείται από Περουβιανό Pisco, berries, ιαπωνικό λεμόνι και matcha tea.

Ανάλογη προσοχή έχει δοθεί και στο design του χώρου, που ανέλαβε ο έμπειρος designer Γιώργος Παντελούκας και οι GJP Design & Construction, που επιμελήθηκαν την κατασκευή και διακόσμηση του χώρου.