Το Bocas Μeze έκανε αίσθηση από την πρώτη μέρα που άνοιξε, έναν χρόνο πριν, στην πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας. Η διαφορετική προσέγγιση στην έννοια του μεζέ και του φαγητού που μοιράζεσαι, χάρισαν ένα από τα πιο γοητευτικά και ενδιαφέροντα μοντέρνα μεζεδοπωλεία της Αθήνας.

Ο έμπειρος επιχειρηματίας στην εστίαση Δημήτρης Τρυφωνόπουλος και ο πολυβραβευμένος σεφ Μίλτος Αρμένης, υλοποίησαν πολύ αποτελεσματικά την ιδέα που παντρεύει την παράδοση των βολιώτικων τσιπουράδικων με τη φιλοσοφία των tapas. Η value for money λογική, με τη χρήση μικρών ψαριών και ιδιαίτερων κοπών στο κρέας, όπως η μοσχαρίσια γλώσσα και η ουρά κρατούν το κόστος σε καλό επίπεδο. Ακόμη, οι χειροποίητες πίκλες από λαχανικά με φρέσκα μυρωδικά, συνοδεύουν τα πιάτα δίνοντας μια έξτρα πινελιά που ανεβάζει τη γεύση και την εμφάνιση των πιάτων.

Το νέο καλοκαιρινό μενού του Bocas “τρέχει” εδώ και λίγες ημέρες με ιντριγκαδόρικους μεζέδες δημιουργικής προσέγγισης, όπως: η γαριδοσαλάτα με αβοκάντο, η ψητή φέτα με μύρτιλα, μια χωριάτικη σαλάτα με κρέμα φέτας, κους κους και σκόνη ντομάτας, σαλάτα με ψητά ροδάκινα, hot dog με μοσχάρι στηθοπλευρά που αργοψήνεται στον ξυλόφουρνο, καβούρι παϊδάκια και μπιφτέκι με κρέμα κρεμμυδιού, γιαούρτι μουστάρδας και τηγανητό κρεμμύδι με σουσάμι. Παράλληλα στο μενού παραμένουν πιάτα που αγαπήθηκαν από την πρώτη μέρα όπως: τορτίγια ημέρας, πατάτες bravas, γαρδούμπες γαρίδας. Το γλυκό κλείσιμο, αναλαμβάνουν, τα καλύτερα και πιο ανάλαφρα churros της Αθήνας, πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα, συνοδεύονται με σοκολάτα και αλμυρή καραμέλα.

Ακόμη, ο φούρνος βγάζει καθημερινά φρεσκοφτιαγμένα, σπιτικά ψωμιά, λευκό και χαρουπόψωμο, ενώ στα “πιάτα ημέρας”, σερβίρονται παέγια ή γουρουνόπουλο σε περιορισμένες μερίδες.
Οι επιλογές στο αλκοόλ περιλαμβάνουν μπύρες (Pilsener Urquell, Peroni Nastro Azzurro, Septem 8η μέρα, Πικρή, Κίρκη, Stella Artois 0%), επιλεγμένα κρασιά, τσίπουρα (Zαχαριάς, Μετέωρο Τσίνα, Αγιονέρι τσιλιλή, Lost Lake Distellery), κοκτέιλ (ΑThyme Martini, Mezcal Negroni, All Spice), ενώ στα plus και ο πύργος παγωμένης μπίρας Estrella Damm, που έρχεται στο τραπέζι με μια ειδική συσκευή που κρατάει τη μπίρα δροσερή μέχρι να τελειώσει.