Πριν από λίγες ημέρες άνοιξε στη Νάξο, στα σκαλοπάτια του Φάραγγα που οδηγούν στο Κάστρο, στην υπέροχη περατζάδα του νησιού, το Belman.

Εμπνευστές και ιδιοκτήτες του είναι ο Μάνος Μπαμπούνης, ιδρυτικό μέλος του Nolanverse, αρχιτέκτονας του Nolan, του Proveleggios και του Sweet Nolan και επικεφαλής της Trail Practice, που γεννήθηκε και έζησε έως τα 18 του στο νησί, όπου παραμένει ενεργός στην επιχείρηση της οικογένειάς του, το βραβευμένο τυροκομείο Μπαμπούνη, και ο Λεωνίδας Παπαδοκωστάκης που συνδέθηκε με το νησί μέσω της Ναξιώτισσας γυναίκας του και πλέον αποκαλείται ντόπιος.

Το Belman αυτοπροσδιορίζεται ως αστικό μπαρ που δεν κάνει συμβιβασμούς στην προετοιμασία και στη δουλειά που κρύβονται πίσω από τα κοκτέιλ και τα ποτά του, στην αισθητική ή στο concept του, λόγω χώρου, μεγέθους, απόστασης ή συνθηκών τουριστικής σεζόν.

Ένα ολόκληρο εργαστήριο στήθηκε εξαρχής από την bar manager του Nolan και του Proveleggios, Πόπη Σεβαστού και την ομάδα της, η οποία σχεδίασε έναν κατάλογο κοκτέιλ υψηλού αλκοολικού δείκτη, με γεύσεις και αρώματα, με φρούτα εποχής, μπαχαρικά και φρέσκα μυρωδικά από τα κτήματα στις Εγγαρές, κοκτέιλ που δεν έχουν ονόματα παρά μόνο αριθμούς, σερβιρισμένα σε ντελικάτα ποτήρια με λιτές γαρνιτούρες. Την ιδέα συμπληρώνει η μουσική, που κινείται στα μονοπάτια της ηλεκτρονικής, παίζοντας ωστόσο σε χαμηλά ντεσιμπέλ.