Από το 2019 όπου και πρωτοάνοιξε τις πόρτες του η Galazia Hytra στην ειδυλλιακή τοποθεσία, μέσα στο 5* Summer Senses Luxury Resort, άλλαξε τη γαστρονομική σκηνή του νησιού αποκτώντας πολλούς πιστούς φίλους.

Το αγαπημένο εστιατόριο επιστρέφει και υποδέχεται τους επισκέπτες του, με φόντο το γραφικό Πίσω Λιβάδι και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου η κουζίνα του εστιατορίου εμπνευσμένη από το αδελφό και βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Hytra στην Αθήνα, υπόσχεται νέες ξεχωριστές προτάσεις και γεύσεις με αρώματα από τις Κυκλάδες και υλικά από την πλούσια νησιωτική γη.

Φέτος, η δημιουργική κουζίνα της ανανεωμένης ομάδας του εστιατορίου φέρνει καινούργιες συνταγές και σύγχρονα πιάτα σύγχρονα που συνδυάζουν την απλότητα με τις υψηλού επιπέδου τεχνικές αλλά και την ελληνική παράδοση με τις νέες γαστρονομικές επιρροές.

Στο μενού φιγουράρουν πιάτα όπως: λαβράκι ανοιχτής θάλασσας με αγγούρι-σέλερι και αυγοτάραχο, σαλάτα άγριας ρόκας με κολοκύθια του κήπου, παλαιωμένη μυζήθρα και βανίλες. Στα ζεστά ορεκτικά προτείνονται οι καραβίδες στα κάρβουνα με λευκά σπαράγγια, σταφύλλι και μέλι πεύκου, αλλά και γιουβετσάκι με αστακό και μπαρμπούνι σαβόρο.

Από τα κυρίως πιάτα, ο βιολογικός κόκορας με παλαιωμέο κρασί και κρέμα καλαμποκιού και το αρνίσιο κότσι με πουρέ λευκής μελιτζάνας είναι πιάτα που μεταφράζουν τις παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονο τρόπο.

Η ενημερωμένη λίστα κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα προσφέρει άψογες επιλογές για τη συνοδεία του δείπνου, ενώ δε λείπουν και οι προτάσεις από δροσιστικά signature cocktails.

Η minimal αρχιτεκτονική του χώρου με διακριτικές πινελιές πολυτέλειας αλλά και οι προσεγμένες λεπτομέρειες του μοντέρνου art de la table δημιουργούν το setting για μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης.

Τέλος, η ενημερωμένη λίστα κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα προσφέρει επιλογές για τη συνοδεία του δείπνου, ενώ δεν λείπουν και οι προτάσεις από δροσιστικά signature cocktails.