Ένα νέο all day εστιατόριο έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στην παραλία της πόλης, με τον ταλαντούχο σεφ Στέλιο Μπαρμπέα στο τιμόνι, που είχαμε γνωρίσει παλιότερα από τη θητεία του στο Yiamas Gastro Bar του ξενοδοχείου Elite City Resort.

Το σημείο είναι ultra προνομιακό, πάνω στο κύμα, με άνοιγμα στο γαλάζιο της θάλασσας, ξεκούραστους τόνους του λευκού και το μπεζ στη διακόσμηση, άφθονο ξύλο και φυτά, ενώ τα τραπέζια είναι απλωμένα κάτω από ψηλά αρμυρίκια.

Ο Καλαματιανός σεφ πιστός στην αγάπη του για τις πρώτες ύλες της μεσσηνιακής γης, δίνει έμφαση σε εκλεκτά προϊόντα Π.Ο.Π. ενώ αναβιώνει ελληνικές παραδοσιακές συνταγές.

Από το μενού ξεχωρίζουν τα κολοκυθολούλουδα και οι μπάμιες τεμπούρα με ντιπ γιαουρτιού με αντράκλα, η ελληνική παραλλαγή της σαλάτας νισουάζ με ταρτάρ τόνου, η αθηναϊκή σαλάτα με καπνιστό χέλι και το κέικ πατάτας με καρπάτσιο μοσχίδας, τοπική γραβιέρα και μαύρη τρούφα από το Μαίναλο. Ακόμη, η κροκέτα μουσακά επιβεβαιώνει την τάση του να δίνει νέα μετάφραση στις κλασικές ελληνικές γεύσεις, ενώ το κεφάλαιο «κρέας», οι επιλογές περιλαμβάνουν παραδοσιακό γιουβετσάκι με σιδηρόδρομο, αρνί με πουρέ μελιτζάνας, αλλά και εξαιρετικής ποιότητας kobe beef.

Η λίστα κρασιών εστιάζει στον πελοποννησιακό αμπελώνα, αλλά και σε οινοποιεία από τα νησιά, δίνοντας έναν καλοκαιρινό τόνο, ενώ δε λείπουν και οι ετικέτες από πειραματικές οινοποιήσεις.
Η πρωινή κάρτα, έχει επιλογές από ροφήματα, καφέδες και brunch, ενώ τα δροσιστικά signature cocktails υπογράφει ο Διονύσης Τσιγιώτης.

Τέλος, να πούμε ότι το εστιατόριο, κατόπιν συνεννόησης μπορεί να οργανώσει γευσιγνωσία ελαιολάδου, με δοκιμή 7-9 ελαιολάδων.