Ξεχάστε την avant-garde κουζίνα, τα μεγάλα μενού γευσιγνωσίας και τα κοκτέιλ μπαρ. Ο Albert Adrià επιστρέφει και σηματοδοτεί μια νέα εποχή στο Enigma, με μια εντελώς νέα ιδέα την οποία αποκαλεί «διασκεδαστικό φαγητό».

Το Enigma θα ανοίξει ξανά στις 7 Ιουνίου, αλλά μόνο το όνομα θα παραμείνει το ίδιο. Η ομάδα του διάσημου Ισπανού σεφ δημιουργεί έναν νέο all-day χώρο στη Βαρκελώνη, ο οποίος θα έχει μια πιο χαλαρή και ανεπίσημη προσέγγιση στο fine dining, με την πρόθεση να είναι ένα διασκεδαστικό μέρος για σνακ και cocktails οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, από το μεσημέρι έως το βράδυ, με την κουζίνα να παραμένει ανοιχτή καθημερινά από τις 13:00 έως τις 9:00 μ.μ.

Το concept θέλει τους πελάτες για το μεσημέρι να μπορούν να φάνε à la carte, με μικρά πιάτα και κοκτέιλ βασισμένα στις ιδέες του elBulli, ενώ μετά το μεσημεριανό, η κουζίνα θα σερβίρει σε μια εορταστική ατμόσφαιρα γνωστή ως «tardeo» στα ισπανικά, απογευματινά ποτά με καλό ποτό, φαγητό και μουσική.

Θυμίζουμε ότι ο Albert Adria κατέβασε μόνιμα ρολά στα εστιατόρια του ElBarri Group – που ίδρυσε μαζί με τους αδερφούς Iglesias- λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ το Enigma, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά το 2016, ήταν το μόνο έργο του Καταλανού σεφ που επιβίωσε.