Έρχεται νέα τουριστική επένδυση στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας

Υπεγράφη χθες το συμβόλαιο πώλησης του ακινήτου στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, στην εταιρεία Ηρακλείτσα Α.Ε. Στην εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ηρακλείτσα Α.Ε., Alexander Haditaghi, o Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης και ο Βουλευτής Καβάλας, Ιωάννης Πασχαλίδης.

Η τελική προσφορά όπως προέκυψε από την ηλεκτρονική δημοπρασία που διενεργήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2021 ανήλθε σε 18,5 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 103,3% σε σχέση με την τιμή εκκίνησης, η οποία είχε διαμορφωθεί στα 9,1 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας αποτελείται από δύο όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα, συνολικής επιφάνειας 149,733 στρεμ. Το ακίνητο, χωροθετημένο στον απαράμιλλης ομορφιάς κόλπο του Παλαιού, είναι επίπεδο, έχει αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μ. και διαθέτει απεριόριστη θέα στον κόλπο της Καβάλας και στα ανατολικά παράλια της νήσου Θάσου.

Η Νέα Ηρακλείτσα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που συνδυάζει χρήσεις τουρισμού και αναψυχής, και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, αποτελεί περιοχή παραθεριστικής κατοικίας. Αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από τη Βόρεια Ελλάδα, τις χώρες της Βαλκανικής και την Ευρώπη.

Με νέο μενού το City ZEN All Day Bar Restaurant

Με πλήρως ανανεωμένο μενού, το City ZEN All Day Bar Restaurant, στο κέντρο της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, μπαίνει δυναμικά στη χειμερινή σεζόν. Ο chef Αλέξανδρος Καρανικόλας, με εμπειρία στη μεσογειακή και Διεθνή κουζίνα σε μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Αθήνας και αναζητώντας διαρκώς νέες τεχνικές στον χώρο της γαστρονομίας, δημιούργησε μια σειρά από γευστικές συνταγές με απλά μεσογειακά υλικά.

Ο χώρος, με εκπληκτική θέα προς την Ακρόπολη, λειτουργεί από το πρωί, για πρωινό ή brunch, συνεχίζει για μεσημεριανό και φτάνει ως το βράδυ, με πιάτα εμπνευσμένα από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Το μενού συνδυάζει αρμονικά τη σύγχρονη γαστρονομία με την ελληνική παράδοση. Στο Roof Bar μπορεί κανείς να απολαύσει τον καλύτερο καφέ στην πόλη και την πιο γλυκιά ζεστή σοκολάτα με συνταγή Στέλιου Παρλιάρου. Από το ηλιοβασίλεμα μέχρι αργά τα μεσάνυχτα τα μοναδικά κοκτέιλ από εξωτικά φρέσκα φρούτα σε “tailor made” συνταγές απογειώνουν τις νύχτες.

Θεσσαλονίκη: Imathia’s Brunch

Κουλούρι με προζύμι μούστου και γέμιση μοσχάρι Βέροιας, σαλάτα με μαριναρισμένα ροδάκινα και σπαστό ρεβανί με κρέμα βουτύρου περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων εδεσμάτων, η νέα πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας προς τα ξενοδοχεία, τα μπαρ, τα καφέ, τα εστιατόρια αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής.

Στόχος της πρότασης αυτής, που φέρει την ονομασία «Ημαθιώτικο Δεκατιανό – Imathia’s Brunch», είναι η προώθηση των προϊόντων που παράγει ο πλούσιος κάμπος και η εύφορη γη της Ημαθίας και η δημιουργία ενός νέου γαστρονομικού και τουριστικού πλεονεκτήματος για τις επιχειρήσεις του τόπου.

Τι περιλαμβάνει το φετινό μενού
Το φετινό μενού περιλαμβάνει συγκεκριμένες συνταγές, από μια ευρεία γκάμα προϊόντων και εδεσμάτων και συγκεκριμένα:

  • φυλλώματα Αλεξάνδρειας (σαλάτα) με μαριναρισμένα ροδάκινα, προζυμένιο κρουτόν, άρωμα τσίπουρου, τρίμμα κατσικίσιας φέτας, ελαιόλαδο και σως ροδιού,
  • βλάχικη πλισσέτα με τυριά και σπανάκι σε 45 χειροποίητα φύλλα,
  • σαντουιτσάκι με μοσχαρίσιο αλλαντικό, καπνιστό τυρί Βερμίου, σως ροδιού και φρέσκα παντζαρόφυλλα,
  • κρεπουλίνια με μείγμα τυριών Βερμίου, τραγανό μπέικον και σχοινόπρασο,
  • κουλούρι με προζύμι μούστου και ξινόμαυρου κρασιού και γέμιση μοσχάρι Βέροιας αρωματισμένο με βότανα Βερμίου, μανούρι ποπ και πιπεριά Αγίου Γεωργίου,
  • μάντζα Νάουσας με τραγανό φύλλο περέκ,
  • τάρτα μπάτζου με λιαστή ντομάτα ριζωμάτων και τσιπς τοπικού παστουρμά, και από γλυκά, σπαστό ρεβανί με κρέμα βουτύρου, – δίχρωμη πουτίγκα Νάουσας και πανκέικ με ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού τραγανό κεράσι Ροδοχωρίου και χοντροκομμένα καρύδια Βερμίου.

Τα παραπάνω, άλλωστε, θα παρουσιαστούν την ερχόμενη Κυριακή, σε ατομικές συσκευασίες, από τις 10.00 μέχρι τις 13.00, στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», στη Θεσσαλονίκη.

Grecotel: Διεθνής προβολή της κρητικής διατροφής

Τα οφέλη της κρητικής διατροφής και του τρόπου ζωής, στην υγεία, παρουσίασαν 25 καταξιωμένοι επιστήμονες κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου και της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου με θέμα: «Κρητικός Τρόπος Ζωής: Μεσογειακή Παράδοση & Εφαρμογές στη σύγχρονη εποχή», που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας Υγείας και Ευεξίας και ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, 7-11 Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο.

Η μοναδική φιλοξενία της GRECOTEL, αλλά και η εμπειρία που προσφέρθηκε στην AgrecoFarms, καθώς και οι εκδρομές και οι γευσιγνωσίες που πραγματοποιήθηκαν, βοήθησαν να αναδειχθούν σημαντικές πτυχές όπως η εξαγωγική δυναμική, αλλά και το «πάντρεμα» του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, όπου η Grecotel πρωτοστατεί επί σειρά ετών.

Στο συνέδριο βραβεύτηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης για την έμπρακτη στήριξη, ανάδειξη και προβολή της κρητικής διατροφής και των κρητικών προϊόντων και η Καθηγήτρια Ιατρικής, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας, Αντωνία Τριχοπούλου.

Την επομένη ημέρα, στο μοναστηριακό δείπνο στο Αρκάδι, βραβεύτηκε ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής – Ερευνητής, Αντώνης Καφάτος που επί πολλά χρόνια, προωθεί επιστημονικά την Κρητική διατροφή. Οι βραβεύσεις έγιναν από τον Διευθυντή Λειτουργίας της Grecotel, Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη και τον Καθηγητή Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, Δρ. Στέφανο Κάλη.

Tηλεοράσεις LG στο Cook’s Club Corfu

Το επαγγελματικό τμήμα Business Solutions της LG Electronics συνεργάζεται με ένα ακόμη μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα, αναλαμβάνοντας τον εξοπλισμό των χώρων και των δωματίων του.

Συγκεκριμένα, το ολοκαίνουργιο, premium ξενοδοχείο «Cook’s Club Corfu», το νέο μέλος του διεθνούς ομίλου ξενοδοχείων Cook’s Club στα ελληνικά νησιά, προμηθεύτηκε και εγκατέστησε LG ξενοδοχειακές τηλεοράσεις στα 195 πρόσφατα ανακαινισμένα δωμάτιά του.

Τα προηγμένα χαρακτηριστικά των LG Smart ξενοδοχειακών τηλεοράσεων που ενσωματώνουν το Infotainment σύστημα Pro:Centric Direct σε συνδυασμό με την αξιοπιστία και την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της εταιρείας ειδικά στον ξενοδοχειακό κλάδο, κατέστησαν την LG τον ιδανικό συνεργάτη για την παροχή λύσεων υψηλής ποιότητας με σκοπό τη βέλτιστη απόλαυση της διαμονής των επισκεπτών και λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας.

H Παπουτσάνης στην Εquip Hotel Paris

Η Παπουτσάνης συμμετείχε στην Equip Hotel Paris, την κορυφαία διεθνή έκθεση στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις αρχές Νοεμβρίου 2022. Στο περίπτερο της Παπουτσάνης, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοί της παρουσίασαν ιδέες και λύσεις για την παγκόσμια αγορά Hotel Amenities σε μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων από διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες, από όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Παπουτσάνης είχε την ευκαιρία να αναδείξει όλες τις καινοτόμες και βιώσιμες προτάσεις που παρέχει για τον κλάδο Hotel Amenities.

Συμβάλλοντας σε ένα βιώσιμο μέλλον, το χαρτοφυλάκιο Ξενοδοχειακών Προϊόντων της Παπουτσάνης βασίζεται σε πρωτοποριακές ιδέες και καινοτόμες προτάσεις: επαναγεμιζόμενα dispensers, ανακυκλώσιμες συσκευασίες και σε πολλές περιπτώσεις συσκευασίες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Η Παπουτσάνης στην έκθεση Equip Hotel Paris εντυπωσίασε ιδιαιτέρως τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες με τις ολοκαίνουριες ξενοδοχειακές σειρές της, GOOD TO DECLARE και Le Jardin Med.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο το 9μηνο 2022, η κατηγορία Hotel Amenities της Παπουτσάνης σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 195% σε σχέση με το 2021.