Ποιους ελληνικούς προορισμούς θέλουν να επισκεφθούν το 2023 οι ξένοι ταξιδιώτες

Η Σαντορίνη έχει 4 από τους 10 πρώτους ελληνικούς προορισμούς σε πρόθεση επίσκεψης διεθνώς στο Tripadvisor (πέντε, μαζί με το Ακρωτήρι που είναι 12ο στη λίστα), δύο η Κρήτη και δύο η Ρόδος. Αυτό ανέφερε ο Ryan Conor, Senior Key Account Manager στην Tripadvisor, κατά το 2ο Revenue Management Masterclass της Revitup που πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη.

Συγκεκριμένα, οι προορισμοί είναι η Αθήνα, η Οία, τα Φηρά, η Μύκονος, η Ανάληψη (στη Χερσόνησο), το Ημεροβίγλι, η Χερσόνησος, η Ρόδος, η Λίνδος, και το Καμάρι.

Ο κ. Conor ανέφερε ότι σε επίπεδο ζήτησης, πρώτες χώρες είναι οι ΗΠΑ, και ακολουθούν η Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Καναδάς, Ουγγαρία και Ισραήλ στην πρώτη δεκάδα. Σε επίπεδο ξενοδοχείων όμως σημαντικότεροι είναι οι Ιταλοί, ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία. Οι αγορές ΗΠΑ, Καναδάς, Βραζιλία, και Ινδία συστήνονται ως Long-haul αγορές. Μέση διάρκεια παραμονής οι 5 μέρες για την Ελλάδα, ενώ οι πιο ποιοτικοί επισκέπτες σε επίπεδο ξενοδοχείου (ζήτηση για πεντάστερα) εμφανίζονται οι πελάτες από τις αγορές της Μέσης Ανατολής (ΕΜΕΑ).

Στρατηγική πωλήσεων
Δίνοντας συμβουλές για την Online στρατηγική σε επίπεδο επιχείρησης (όσο αφορά τη συμπεριφορά του επισκέπτη), ο κ. Ryan Conor προέτρεψε την τοποθέτηση μία πολύ καλής ποιότητας πρώτης φωτογραφία (το πρώτο Impression), ώστε να εμπνέει τον επισκέπτη να συνεχίσει την πλοήγηση, (αφού δει τα reviews). Οι περισσότερες φωτογραφίες που βλέπουν οι επισκέπτες της πλατφόρμας είναι δωματίων, ιδανικά όπως συγκεκριμένα ανέφερε με το “γαλάζιο του ουρανού”. Ο επισκέπτης μετά τα reviews και τις φωτογραφίες θα δει τις τιμές και μετά θα αποφασίσει για την κράτηση. Η πλατφόρμα παρέχει εργαλεία για τη βελτιστοποίηση της εικόνας και ανέφερε και την καλύτερη επιχείρηση στη Σαντορίνη, τα Asma suites.

Όπως σημείωσε, στην πλατφόρμα της Tripadvisor είναι καταγεγραμμένα 453 ξενοδοχεία, ενώ συνολικά τα καταλύματα στη Σαντορίνη ανέρχονται στα 1646, τονίζοντας το πόσο ανταγωνιστική είναι η αγορά του νησιού. Το τελευταίο δωδεκάμηνο μάλιστα, πάνω από 2 εκατομμύρια αναζητήσεις έγιναν για τη Σαντορίνη στο Tripadvisor.

Επίσης ανέφερε ότι το τηλέφωνο αποτελεί το πιο σημαντικό κανάλι κράτησης (οι μετρήσεις στην πλατφόρμα έδειξαν 40%) για τους απευθείας επισκέπτες, προτρέποντας τους επαγγελματίες να διορθώσουν φωτογραφίες, να απαντάνε τα reviews, όπως επίσης τις προσφορές που τρέχουν συνεχώς.

Η πλατφόρμα προωθεί τις καλές φωτογραφίες, τη σωστή πληροφόρηση και τις προσφορές που τρέχει κάθε επιχείρηση. Σημαντικό ρόλο παίζουν τα φίλτρα που έχει στη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ο επισκέπτης, με κύρια κριτήρια φυσικά την τιμή, το δωρεάν πρωινό, τα αστέρια, την απόσταση από αξιοθέατα, την πισίνα, τη δωρεάν ακύρωση, το δωρεάν wifi, και το πάρκινγκ. Φυσικά και τα amenities του ξενοδοχείου παίζουν ρόλο, με πρώτο το πρωινό, το wifi και το πάρκινγκ.

Η αύξηση του visibility, των Lookers δηλαδή, αποτελεί τον στόχο της προώθησης, ώστε να γίνουν bookers, quality traffic & profitability όπως τα διατύπωσε ο ομιλητής.

Ο “50cent” διαφημίζει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο

Ύμνοι «50cent» για Ελλάδα και Αθήνα μέσα από βίντεο που ανέβασε στα κοινωνικά του δίκτυα, ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής μετά τη συναυλία που έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Αυτό το βίντεο είναι (στα πλαίσια της συμφωνίας) ένα από τα αντισταθμιστικά που είχε ζητήσει ο ΕΟΤ προκειμένου να στηρίξει χορηγικά τη συναυλία που έδωσε στην Ελλάδα την Κυριακή προσελκύοντας χιλιάδες κόσμου στο ΟΑΚΑ, όπως διαρρέει ο ΕΟΤ, μετά τις αντιδράσεις φορέων και κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη χορηγία.

Στα αντισταθμιστικά περιλαμβάνονται και άλλες αναρτήσεις στα social media του καλλιτέχνη, ο οποίος έχει 47 εκατομμύρια followers στα social media του, και είναι ένας hip hopers με τεράστια απήχηση παγκοσμίως.

Στο βίντεο υπάρχουν και πλάνα από τη συναυλία αναδεικνύοντας και την πρωτεύουσα ως προορισμό και συναυλιακού τουρισμού -που κι αυτό ήταν στόχος του Οργανισμού να αναδειχθεί όταν έκανε τη συμφωνία. Στο βίντεο υπάρχουν πλάνα από την αθηναϊκή Ριβιέρα, την πανέμορφη ακτογραμμή της Αττικής, ενώ τονίζουν τις δυνατότητες που έχει ο επισκέπτης για yaghting και άλλες υψηλού επιπέδου δραστηριότητες.

Ποιες διαφημίσεις τραβούν την προσοχή των ταξιδιωτών

Με τα ταξίδια αναψυχής να αυξάνονται με ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς μετά την πανδημία, η ταξιδιωτική διαφήμιση καλείται να βοηθήσει έναν προορισμό να ξεχωρίσει ανάμεσα στον έντονο ανταγωνισμό. Εξ ου και η διαφημιστική δαπάνη στον κλάδο του ταξιδιού παγκοσμίως αυξήθηκε φέτος κατά 83% σε σύγκριση με πέρυσι.

Τι κάνει όμως αυτές τις ταξιδιωτικές διαφημίσεις να λειτουργούν; Πώς είναι πιο πιθανό να τραβήξουν την προσοχή ενός ταξιδιώτη;

Σε μια πρόσφατη μελέτη της YouGov καταναλωτές από 25 χώρες – που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εσωτερικό ή/και στο εξωτερικό για αναψυχή τους επόμενους 12 μήνες – ρωτήθηκαν σε ποιο μέσο η ταξιδιωτική διαφήμιση προσελκύει την προσοχή τους.

Στοιχεία από το YouGov Global Travel Profiles αποκαλύπτουν ότι περισσότεροι από δύο στους πέντε παγκόσμιους καταναλωτές (45%) είναι πιο πιθανό να δώσουν προσοχή στις ταξιδιωτικές διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – ένα ποσοστό που αντικατοπτρίζεται σε όλες τις περιοχές εκτός από την Ευρώπη, όπου ο αριθμός πέφτει στο 37%.

Ακολουθούν διαφημίσεις σε ταξιδιωτικές ιστοσελίδες που είναι πιθανό να τραβήξουν την προσοχή του ενός τρίτου των ταξιδιωτών στην Ασία-Ειρηνικό (30%), την Ευρώπη (32%) και την Αμερική (33%).

Οι ψηφιακές διαφημίσεις που τοποθετούνται σε διαδικτυακές υπηρεσίες ροής (συμπεριλαμβανομένης της ροής ήχου) είναι πολύ πιο πιθανό να τραβήξουν την προσοχή των ταξιδιωτών της Ασίας-Ειρηνικού (33%) από τους ταξιδιώτες στις αγορές της Ευρώπης (17%) και της Μέσης Ανατολής – Βόρειας Αφρικής (21%).

Ενώ οι ταξιδιωτικές διαφημίσεις σε έναν κινηματογράφο είναι ελκυστικές για περισσότερο από το ένα τρίτο των ταξιδιωτών στην περιοχή ΜΕΝΑ (32%), επηρεάζουν λιγότερο τους ταξιδιώτες στην Αμερική (15%) και την Ευρώπη (12%). Ομοίως, οι ταξιδιώτες στη ΜΕΝΑ (26%) είναι πιο πιθανό να δώσουν προσοχή στη διαφήμιση μέσω email σε σχέση με τους υπόλοιπους στον κόσμο (19%).

Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις σε κανάλια δωρεάν προβολής είναι πιθανό να τραβήξουν την προσοχή του ενός τέταρτου των ταξιδιωτών παγκοσμίως (25%), σε σύγκριση με μόνο λίγο περισσότερο από το ένα δέκατο των καταναλωτών (11%) που είναι πιθανό να δώσουν προσοχή σε αυτές σε συνδρομητικά κανάλια.

Οι ταξιδιωτικές διαφημίσεις σε podcast, έντυπες εφημερίδες και στο ραδιόφωνο (11%, 11% και 10% αντίστοιχα) τραβούν την προσοχή των παγκόσμιων ταξιδιωτών αναψυχής.

Ανοιχτό και τον χειμώνα το Azade Chania

Το AZADE Chania θα παραμείνει ανοιχτό καθ’ όλη την διάρκεια του έτους ενσωματώνοντας μία πληθώρα δραστηριοτήτων, με επισκέψεις σε παραδοσιακά Οινοποιία και Ελαιοτριβεία, γραφικά ορεινά χωριά, μοναδικές περιηγητικές διαδρομές στα Λευκά Όρη, στη λίμνη Κουρνά και στην Κνωσσό και ατελείωτες βόλτες στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης των Χανίων.

Το AZADE Chania βρίσκεται στην καρδιά της Παλιάς Πόλης των Χανίων, μέσα στα ιστορικά Ενετικά Τείχη και δίπλα στο Παλιό Λιμάνι.

Είναι ένα εμβληματικό κτήριο που χρονολογείται από το 1640 μ.Χ. το οποίο έχει αναστηλωθεί και ανακαινιστεί προσεκτικά, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία και την παραδοσιακή Ενετική αρχιτεκτονική του. Ταξιδεύοντας μέσα από 383 έτη Ενετικής, Οθωμανικής και Ελληνικής ιστορίας, έχει μια πλούσια κληρονομιά αποτυπωμένη στο DNA του.

Παράλληλα, η τοποθεσία του, οι 9 ευρύχωρες σουίτες και οι παροχές του AZADE το καθιστούν ιδανικό προορισμό και για τους ψηφιακούς νομάδες και όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν νέα μέρη όσο εργάζονται από απόσταση.

Νεκτάριος Φιλιππόπουλος, «Μανιταροεξορμήσεις»: Αύξηση της ζήτησης για κυνήγι μανιταριού

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με τη συλλογή μανιταριών;

Ν.Φ.: Το μανιτάρι υπήρχε σαν βίωμα στη ζωή μου από την παιδική κιόλας ηλικία. Tη δεκαετία του ’90, ζήσαμε την πρώτη περίοδο της μοντέρνας εποχής του μανιταριού στην Ελλάδα. Ενώ μέχρι τότε ήμασταν μανιταροφοβικοί ως λαός, αρχίσαμε να εξοικειωνόμαστε με την έννοια του άγριου μανιταριού. Τότε δημιουργήσαμε κι εμείς μία μικρή ομάδα και βγήκαμε στο βουνό συνδυάζοντας το κυνήγι μανιταριού με τη μαγειρική. Η εμπειρία ήταν καταπληκτική και μου δημιουργήθηκε σταδιακά η ανάγκη να μοιραστώ τα βιώματα που είχα με μία ευρύτερη ομάδα. Πριν 12 χρόνια έγινε λοιπόν η πρώτη οργανωμένη Μανιταροεξόρμηση και από τότε έχουν ακολουθήσει περισσότερες από 300 αντίστοιχες εκδρομές, με σημαντική ανταπόκριση από το κοινό.

Ποιους προορισμούς θα ξεχωρίζατε;

Ν.Φ.: Είναι εντυπωσιακό ότι ακόμα και αυτήν την εποχή, που δεν υπάρχουν ακόμα μανιτάρια στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ο γνώστης ξέρει πού θα τα βρει. Ήμασταν πρόσφατα στη Σέτα -ένα πανέμορφο κρυμμένο χωριό της Εύβοιας- και μαζέψαμε περισσότερα από 80 είδη μανιταριών, 20 από τα οποία είναι εδώδιμα. Υπάρχουν πολλές ωραίες περιοχές για κυνήγι μανιταριών στην Ελλάδα: από την Αρβανίτσα Βοιωτίας και την Παύλιανη μέχρι τα Ανω Δολιανά και τη Ζαρούχλα. Αν έχεις γνώση, μπορείς να μαζεύεις μανιτάρια 12 μήνες τον χρόνο.

Ποιες είναι οι καλύτερες εποχές;

Ν.Φ.: Από Οκτώβριο μέχρι Ιούνιο, με την εξαίρεση του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου- είναι οι καλύτεροι μήνες για τη συλλογή μανιταριών. Έχουμε περισσότερες από 150 ποικιλίες και έναν μεγάλο πλούτο στην Ελλάδα. Μας λείπει όμως η σχετική κουλτούρα. Ενώ στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία βρίσκεις μανιτάρια και τρούφες ακόμα και στα πιο μικρά μαγαζιά, στην Ελλάδα υπήρχε μέχρι πρόσφατα άγνοια. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον δημιούργησα την Fungi Hellas, μία εταιρεία που προμηθεύεται μικρές ποσότητες μανιταριών και άλλων προϊόντων τροφοσυλλογής από διάφορες περιοχές στην Ελλάδα και τα διαθέτει σε εστιατόρια. Συνεργάζομαι με 100 περίπου κυνηγούς σε όλη την Ελλάδα και ο καθένας μου στέλνει ένα μάξιμουμ 5 ή 10 κιλών μανιταριών ώστε να μην είναι μεγάλο το αποτύπωμα που αφήνουμε στη φύση.

Ποιο το κοινό του κυνηγιού μανιταριών;

Ν.Φ.: Εκτός από Έλληνες, που συμ­μετέχουν στις κυριακάτικες εξορμήσεις, έχουμε δεχθεί κοινό από Ρωσία, Ουκρανία, Ιταλία, Γερμανία Σκανδιναβικές χώρες και άλλες περιοχές. Η κουλτούρα των μανιταριών υπάρχει σε πολλές -κυ­ρίως Βορειοευρωπαϊκές- χώρες. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ξεναγήσαμε μία ομάδα Κινέζων. Είμαστε σε μια εποχή που ο κόσμος αναζητά νέες εμπειρίες και εμείς πρέπει να στήσουμε υπηρεσίες που στηρίζουν την αειφόρο ανάπτυξη και τον ήπιο τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο. Έχουμε φέρει επανειλημμένα Ολλανδούς και Ελβετούς, έχουμε φέρει Ισραηλινούς και κοινό από άλλες χώρες με τις δικιές μας μικρές ενέργειες.

Υπάρχουν πρακτικές από το εξωτερικό που θα ταίριαζαν και στην Ελλάδα;

Ν.Φ.: Υπάρχουν χώρες που έχουν συνδέσει το μανιτάρι με συγκεκριμένους προορισμούς. Δεν γίνεται, για παράδειγμα, να πας στην Τοσκάνη και να μην επι­σκεφτείς ένα οινοποιείο ή να μην συμμετάσχεις σε ένα κυνήγι τρούφας. Υπάρχουν σημαντικοί σύλλογοι για το μανιτάρι σε Βορειοευρωπαϊκές χώρες και μεγάλο κύμα τροφοσυλλογής στην Αμερική. Όλοι αυτοί έχουν σκοπό να φέρουν τον κόσμο κοντά στη φύση, ώστε να την αφουγκραστεί και να την αγαπήσει. Εμείς έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο που προβλέπει ήπιες μεθόδους για συλλογή και αξιοποίηση των μανιταριών με διαφορετικές μορφές. Από την ενσωμάτωσή τους στο μενού ενός εστιατορίου ή μίας ταβέρνας μέχρι τη δημιουργία μικρών καταστημάτων που πωλούν προϊόντα από μανιτάρια. Πρόκειται για μια τροφή ικανή να αναδείξει ένα χωριό και να δώσει λύσεις. Χρειάζεται όμως και προσοχή γιατί μπαίνουν στον χώρο άνθρωποι που δεν γνωρίζουν το μανιτάρι σε βάθος. Κάποιος έλεγε για παράδειγμα ότι βγαίνει να κυνηγήσει μορχέλες, που δεν υπάρχουν καν αυτήν την εποχή. Είναι σημαντικό να προσεγγίζουμε επαγγελματίες που έχουν όλα τα απα­ραίτητα διαπιστευτήρια για αυτήν την δραστηριότητα και, βεβαίως, λειτουργούν με νόμιμο τρόπο. Το ζητούμενο είναι να αποτελέσει η εμπειρία αυτή διαφήμιση και όχι δυσφήμιση για τον τόπο μας.

Εστιατόριο Θωμάς στη Φλώρινα: Ανακαλύπτοντας την Ελλάδα

Ούτε το όνομα, ούτε η τοποθεσία, ούτε ο εξωτερικός της χώρος σε προδιαθέτει για αυτό που θα αντικρίσεις μπαίνοντας στην ταβέρνα Θωμάς, στο απομακρυσμένο χωριό Σκλήθρο της Φλώρινας. Και κυρίως, τίποτα δεν προδιαθέτει για αυτό που θα βιώσεις απολαμβάνοντας τα πιάτα της εξαιρετικής κουζίνας αυτής της ταβέρνας που μετρά ήδη πάνω από 50 χρόνια ζωής.

Σε πρόσφατο δημοσιογραφικό ταξίδι μας στη Φλώρινα, ο Θωμάς Πασπάλης, τρίτη γενιά ιδιοκτήτης του εστιατορίου (που όπως ανακάλυψα αργότερα είναι πολύ γνωστό στους γαστρονομικούς κύκλους), μαζί με το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό του, μας υποδέχτηκε σε ένα ζεστό χώρο διακοσμημένο σαν το σαλόνι ενός παραδοσιακού αρχοντικού και μας ξεδίπλωσε όλη τη γαστρονομία της περιοχής της Φλώρινας, συνοδεία εξαιρετικών τοπικών κρασιών.

Η οικογένεια αποτελεί και το βασικό προσωπικό του εστιατορίου. Τα πιάτα που έβγαιναν από την κουζίνα από τα χεράκια των ίδιων των γονιών του, του Νίκου και της Ελένης, αναδείκνυαν αριστοτεχνικά τα τοπικά υλικά, σε συνταγές παραδοσιακές που ενσωμάτωναν διακριτικά μοντέρνες πινελιές, τόσο ώστε να μην γίνονται απλώς έρμαια της εκάστοτε γαστριμαργικής μόδας.

Δοκιμάσαμε Αρνί με Τραχανά, δενδρολίβανο & γλυκό μπάτζο, Πανσέτα στο φούρνο με Φασόλια γίγαντες Σκλήθρου, Μάγουλα Μοσχαρίσια κοκκινιστά με παπαρδέλες, Αγριογούρουνο Κρασάτο σιγομαγειρεμένο με Ξινόμαυρο κρασί & Λιγκουίνι, Βουβάλι με limoncello, πουρέ σελινόριζας & ροζ πιπέρι, ενώ είχαν φροντίσει να μας ανοίξουν την όρεξη με πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι και φέτα Αμύνταιου, οσπριάδα με ντρέσιγνκ εσπεριδοειδών, πορτοκάλι, αβοκάντο και σύγκλινο, κριθαρότο με άγρια μανιτάρια και φυσικά φρέσκο ψωμάκι με αλείμματα από πιπεριές Φλωρίνης.

Επιπλέον, 500 προτάσεις από τον ξεχωριστό Ελληνικό Αμπελώνα φιλοξενούνται στο κελάρι του μαγαζιού με κρασιά μεγάλων και γνωστών Ελλήνων Οινοπαραγωγών, αλλά και από μικρές οινοποιητικές μονάδες με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, από τις οποίες δεν λείπουν φυσικά τα λαμπρά δείγματα της Π.Ο.Π. Αμπελουργικής Ζώνης Αμυνταίου, με απόλυτο κυρίαρχο το Ξινόμαυρο.

Η Beverage World στο Athens Bar Show 2022

Η Beverage World συμμετέχει για ακόμα μία χρονιά στο Athens Bar Show, τη μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση που απευθύνεται σε bartenders και επαγγελματίες των bar και της εστίασης, στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, το διήμερο 8-9 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης, η Beverage World θα έχει παρουσία με τρία booths που θα «ταξιδέψουν» τους επισκέπτες στον κόσμο των premium brands της: ένα κεντρικό περίπτερο (206), όπου θα πρωταγωνιστούν τα brands των εταιρειών Vantguard και Gruppo Campari, καθώς και δύο ξεχωριστά περίπτερα, αφιερωμένα στα brands ANGOSTURA (207) και ΑΧΙΑ (208), σχεδιασμένα, ώστε να αντανακλούν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του κάθε ποτού.

Επιπλέον, η Beverage World έχει σχεδιάσει εξειδικευμένα σεμινάρια για τους επαγγελματίες του κλάδου, με τη συμμετοχή, παγκοσμίου φήμης, ambassadors των brands Broker’s Gin, ANGOSTURA, AXIΑ και της εταιρείας Vantguard.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η Beverage World έχει οργανώσει και 3 ξεχωριστά events που θα πλαισιώσουν το Athens Bar Show: την Τρίτη 08/11, στο Λοκάλι και στο The Speakeasy Athens, με καλεσμένους celebrity bartenders, ενώ την Πέμπτη 10/11, στο Bar In Front Of The Bar, σε συνεργασία με το Difford’s Guide, οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν επιπλέον μοναδικούς συνδυασμούς της ΑΧΙΑ.

Τάση: Αποτύπωμα άνθρακα στα εστιατόρια

Προσφέροντας εποχιακά υλικά από τοπικούς προμηθευτές, μαγειρεμένα με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας και με έλεγχο της σπατάλης τροφίμων (ωμών πρώτων υλών και μαγειρεμένων μερίδων), αρκετά εστιατόρια στον κόσμο επιχειρούν να κάνουν τη δική τους μετάβαση στην «πράσινη» εποχή.

Ο Τιερί Μαρξ βραβευμένος με αστέρι Michelin στο εστιατόριό του «Madame Brasserie», που βρίσκεται στον Πύργο του ‘Αιφελ, μαγειρεύει με την ομάδα του σε κουζίνες με επαγωγικές εστίες (θερμαίνουν μόνο στον χώρο του ίδιου του σκεύους που μαγειρεύει), χρησιμοποιώντας χάλκινες κατσαρόλες που διαχέουν γρήγορα και ομοιόμορφα τη θερμοκρασία.

Φυσικά χρησιμοποιώντας στο μενού εποχιακά υλικά, από ντόπιους προμηθευτές. Επιπλέον το χoρτοφαγικό εστιατόριο «The Canteen» στο Μπρίστολ της Βρετανίας, επέλεξε στο μενού να αναγράφει το αποτύπωμα άνθρακα CO2 των πιάτων και όχι τις θερμίδες, υποστηρίζοντας ότι η στροφή προς μία διατροφή με ουδέτερες εκπομπές άνθρακα, θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην κλιματική αλλαγή. Αλλωστε, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Nature Food, η βιομηχανία τροφίμων συνεισφέρει περίπου το 40% της κλιματικής επιβάρυνσης.

Θες καφέ; Πιες μια μπύρα

Οι δυο εταιρείες-Μέλη της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΝΗΣΟΣ και Coffee Island, παρουσίασαν το νέο, καινοτόμο τους προϊόν, COFFEE COLD BREW BEER.

Οι δύο ελληνικές εταιρείες άνοιξαν μια νέα αγορά με μια πρωτόγνωρη και καινοτόμο εμπειρία παγωμένου καφέ που είναι… μπύρα. Το μότο που συνοδεύει τη δημιουργία του νέου προϊόντος είναι: «Θες καφέ; Πιες μια μπύρα».

Η COFFEE COLD BREW BEER είναι αποτέλεσμα της έμπνευσης και της δημιουργικής σκέψης των Coffee Island και της ΝΗΣΟΣ, δύο διεθνώς βραβευμένων επιχειρήσεων με Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία στην Ελλάδα. Οι δύο εταιρείες μέσα από αυτή τη συνέργεια, προάγουν τη δυναμική της δημιουργικής και παραγωγικής Ελλάδας και ταυτόχρονα αναδεικνύουν το σύγχρονο επιχειρηματικό και παραγωγικό πολιτισμό της χώρας μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ΝΗΣΟΣ, Αλέξανδρος Κουρής και ο CEO της Coffee Island, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΣ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Άγις Πιστιόλας, καθώς και Μέλη και Στελέχη των εταιριών της Κοινότητας.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Πρωτοβουλίας στο πλαίσιο της εκδήλωσης σχολίασε: «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για αυτή την κοινή δημιουργία της ΝΗΣΟΣ και της Coffee Island. Είναι η πρώτη συνεργασία εταιριών – Μελών μας που έχει ως αποτέλεσμα τη γέννηση ενός νέου προϊόντος. Η COFFEE COLD BREW BEER αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα συνεργατικής καινοτομίας και co-branding και επιβεβαιώνει ότι στους κόλπους της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ υπάρχουν οι συνθήκες που προωθούν και διευκολύνουν όλο και πιο σημαντικές συνέργειες μεταξύ των Μελών».

Διάκριση στη Mideast Travel Worldwide

Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Mideast Travel Worldwide, πρώτη ανάμεσα σε πρώτους του Συνεδριακού Τουρισμού βραβεύτηκε ως Greece’ s Best MICE Organiser 2022, στα πλαίσια των Παγκοσμίων βραβείων της Τουριστικής Βιομηχανίας World M.I.C.E. Awards 2022 που διοργανώθηκαν για 3η χρονιά στις 23/10/2022 στο Αμάν της Ιορδανίας.

Με προσήλωση στην υψηλή παροχή υπηρεσιών και πάθος στην εξυπηρέτηση πελατών, η ομάδα της Mideast προσθέτει στην φαρέτρα της ακόμη ένα βραβείο.

Η Mideast Travel Worldwide γιορτάζει την επιτυχία της θέτοντας τον πήχη όλο ένα και ψηλότερα και αποδεικνύοντας ότι αποτελεί άξια πρέσβειρα της BCD Meetings & Events στην Ελλάδα αλλά και των πελατών της που την εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια.