Σε διπλασιασμό του χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα μέχρι το 2025 στοχεύει η Meliá

Ένα ακόμα ξενοδοχειακό brand σχεδιάζει την ενίσχυση της παρουσίας του στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον ισπανικό όμιλο Meliá Hotels International, ο οποίος χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως προορισμό στρατηγικής σημασίας για την επέκταση των δραστηριοτήτων του.

Στόχος είναι ο διπλασιασμός του χαρτοφυλακίου του Ομίλου στην Ελλάδα μέχρι το 2025, όπως επεσήμανε ο Jorge Herrera, Head of Development South Europe, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη χώρα στο πλαίσιο του IDEEA Hospitality Investment Forum.

Με τέσσερα ξενοδοχεία στην ελληνική επικράτεια, τα Meliá Athens στην Αθήνα, Sol Cosmopolitan στη Ρόδο και Sol Marina Beach Crete και Blue Sea Beach στην Κρήτη, το ενδιαφέρον της Meliá Hotels International στρέφεται γύρω από συμφωνίες management και franchise. Διαθέτοντας τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία στους τομείς του leisure και bleisure τουρισμού και ως πρωτοπόρος της ψηφιακής ανάπτυξης του ξενοδοχειακού κλάδου, ο Όμιλος στοχεύει στη συνεργασία με ανεξάρτητα ξενοδοχεία παρέχοντάς τους πρόσβαση στο δίκτυο πωλήσεων και μάρκετινγκ της Meliá Hotels International, καθώς και στο πρόγραμμα επιβράβευσης MeliáRewards – με περισσότερα από 14 εκατομμύρια μέλη – μαζί με άλλες υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους. Παράλληλα επιδιώκει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών τόσο σε ξενοδοχεία που βρίσκονται εν τη γενέσει τους όσο και σε μονάδες που χρήζουν ανακαίνισης βοηθώντας τους ιδιοκτήτες να αναβαθμίσουν το προϊόν τους, συμβάλλοντας σε όλο το εύρος των εργασιών – από τον σχεδιασμό έως και τη λειτουργία τους.

O Jorge Herrera, Head of Development South Europe της Meliá Hotels International δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα αποτελεί προορισμό στρατηγικής σημασίας για εμάς στη Meliá Hotels International. Επιδιώκουμε να διευρύνουμε την παρουσία μας στη χώρα τόσο μέσα από συνεργασίες management αλλά και franchise, με στόχο μέχρι το 2025 να διπλασιάσουμε τα properties του Ομίλου στην ελληνική επικράτεια».

Έμφαση στον τοπικό χαρακτήρα και στην αειφορία
Η Meliá Hotels International συγκαταλέχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρόνια, ανάμεσα στις δύο βιωσιμότερες ξενοδοχειακές εταιρείες στον κόσμο, σύμφωνα με την Αξιολόγηση Εταιρικής Βιωσιμότητας που διεξήχθη από τη Standard & Poor’s Global.

Η Meliá Hotels International δεν περιορίζεται μόνο στην προστασία και βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος των προορισμών, αλλά επιδιώκει να γίνει ένα με αυτούς, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό τους προσφέροντας παράλληλα αυθεντικές εμπειρίες με έντονο τοπικό χαρακτήρα. Βασική επιδίωξη αποτελεί η δημιουργία μονάδων που αναδεικνύουν την εγχώρια αισθητική, παρέχοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να βιώσουν μία αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας σε ένα περιβάλλον με έντονο ελληνικό στοιχείο σε κάθε έκφανση και ιδιαίτερα στη γαστρονομία.

Το ενδιαφέρον του Ομίλου είναι σταθερά στραμμένο στον τομέα του bleisure τουρισμού, προσφέροντας στον επισκέπτη τον ιδανικό συνδυασμό εξαιρετικού περιβάλλοντος εργασίας στις μονάδες του και μοναδικών προορισμών προς εξερεύνηση.

Ο Open Air χαρακτήρας της Αθήνας σε video της Marketing Greece και της AEGEAN

Με στόχο να αναδειχθεί ο open air χαρακτήρας της ζωής στην Αθήνα, η Marketing Greece και o στρατηγικός της εταίρος AEGEAN δημιουργούν το νέο video της πόλης με τίτλο Open Air Athens και ξεναγούν το ταξιδιωτικό κοινό στις εμπειρίες που μπορεί να απολαύσει στους υπαίθριους χώρους της πρωτεύουσας, όλη τη διάρκεια του έτους, συναντώντας ανθρώπους ανοικτούς και φιλικούς.

Στο διάρκειας 1:30’’ video, ο θεατής παρακολουθεί την πρωταγωνίστρια του video να υποδύεται μια σύγχρονη γυναίκα της πόλης και σκηνοθέτη θεάτρου, η οποία παραχωρεί online συνέντευξη σε μια ταράτσα με φόντο την Ακρόπολη. Και μέσα από ένα ευρηματικό σενάριο προβάλλει τον ανοικτό χαρακτήρα της πόλης και των κατοίκων της, απαντώντας στην ερώτηση «Τι είναι αυτό που την εμπνέει»;

Παραμένοντας σταθεροί στη στρατηγική τοποθέτηση της Αθήνας ως ένα all year round city break προορισμό, το νέο video δίνει έμφαση στο open culture και lifestyle προϊόν της πόλης. Ένα πλεονέκτημα που μπορεί να ενδυναμώσει το brand identity της και να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στον ευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη.

Ανοίγει το MonAsty, Autograph Collection στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Το πρώτο της ξενοδοχείο με διεθνές brand απέκτησε η Θεσσαλονίκη, με το άνοιγμα του πολυαναμενόμενου MonAsty Autograph Collection by Marriott International. Το πολυτελές ξενοδοχείο, που διαχειρίζεται η SWOT Hospitality, διαθέτει 100 δωμάτια και σουίτες, εκ των οποίων 5 με εξωτερικό jacuzzi, και καλωσορίζει τους επισκέπτες του με αέρα εκλεπτυσμένης φιλοξενίας, εμπνευσμένη από τη βυζαντινή κληρονομιά της πόλης.

Το MonAsty, Autograph Collection βρίσκεται σε προνομιακή θέση δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους, και σε απόσταση αναπνοής από τον Θερμαϊκό κόλπο. Ο εντυπωσιακός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και το interior design στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους, προσφέρουν μοναδική εμπειρία που συνδυάζει την ιστορία της Θεσσαλονίκης ως πολιτιστικό κέντρο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας με την κοσμοπολίτικη κομψότητα και ζωντάνια του παρόντος. Τoν αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ξενοδοχείου υπογράφουν οι D2C2 Architects & engineers και οι DelBlu Architetti. Το interior design επιμελήθηκαν οι Not A Number Architects σε συνεργασία με τους D2C2 Αrchitects & engineers, ενώ τη μελέτη φωτισμού ανέλαβε η Ελευθερία Ντεκώ.

Για επαγγελματικές συναντήσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις, το ξενοδοχείο προσφέρει μια σειρά από επιλογές για private dining, χώρους συνεδρίων, αίθουσες συσκέψεων, ενώ διαθέτει και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με φυσικό φως.

Γαστρονομία & Διασκέδαση
Το εστιατόριο Botargo είναι ανοιχτό για τους ενοίκους αλλά και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Μείξη ελληνικών αστικών και μοναστηριακών συνταγών με σύγχρονες πινελιές συνδυάζονται σε high-end, comfort πιάτα με επιλεγμένα φρέσκα τοπικά προϊόντα από Μονές του Αγίου Όρους και τις θάλασσες του Βορείου Αιγαίου. Το μενού συνοδεύει λίστα τοπικών κρασιών, κάποια από τα οποία βρίσκονται σε περιορισμένη κυκλοφορία.

Στο Samite Lounge all-day gastro bar, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πρωινό, brunch, light lunch, καθώς και κοκτέιλς, εκλεκτά bites και αποκλειστικά DJ sets & live shows. Τους καλοκαιρινούς μήνες, το Ennea rooftop bar παραλαμβάνει τη σκυτάλη και με special events με 360 view, από τα Κάστρα μέχρι το Θερμαϊκό Κόλπο.

Τα μενού εμπνεύστηκε ο αναγνωρισμένος chef Γιώργος Στυλιανουδάκης και επιμελείται ο chef Κωνσταντίνος Μποβιάτσης, ενώ το Samite Lounge & το event calendar του υπογράφει η ομάδα του Apallou Group.

Μια διαφορετική εικονογράφηση ναού μέσα στο Kalesma Mykonos

Το Kalesma Mykonos πιστό στις ελληνικές ρίζες και την παράδοση, προχώρησε σε μια πρωτότυπη δημιουργία στο εσωτερικό του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

Το παρεκκλήσι εικονογραφήθηκε από τον graphic designer/illustrator Γεράσιμο Χατζή, τη μουσική επένδυση ανέλαβε ο Στέφανος Γιακουμάκης, ενώ το έργο εμπνεύστηκαν οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου και η δημιουργική ομάδα πίσω από την υλοποίηση του Kalesma Mykonos.

Το έργο έχει αναφορές στη λατρευτική ζωφόρο των αρχαίων ναών με το κύριο σώμα να αφηγείται τα Πάθη Της Μεγάλης Εβδομάδας. Η συνολική αισθητική προσέγγιση και λειτουργική απεικόνιση του έργου είναι σύμφωνη με το brand narrative του Kalesma Mykonos όπως αυτό συνδιαμορφώθηκε με τη συνδρομή των Saint of Athens, K-Studio & Βαγγέλη Μπόνιου του Studio Bοnarchi.

Το νέο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη

Το ιστορικό εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Κουμπάρη, το πρώτο εστιατόριο μουσείου στην Ελλάδα, ανοίγει ξανά και υποδέχεται τους επισκέπτες στον ανανεωμένο φιλόξενο χώρο του, με διευρυμένο ωράριο και νέο χαρακτήρα, πάντα με τη διασφάλιση της ποιότητας του Δειπνοσοφιστήριον Catering.

Οι παρεμβάσεις του γραφείου Q-Project που ανέλαβε τη νέα διαμόρφωση του χώρου, ανασυνθέτουν τα βασικά στοιχεία του -χώρος εστίασης και μπαρ- ενώνοντας και διαχωρίζοντας ευρηματικά τον εσωτερικό χώρο. Το σημαντικότερο, όμως, που συμβαίνει στο εστιατόριο του Μουσείου, είναι η νέα συνεργασία με το Αρχείο Ακριθάκη που φέρνει στην Αθήνα της δεκαετίας του 2020 το Βερολίνο των δεκαετιών του 1970, του ’80 και του ’90, το Βερολίνο της Φώφης Ακριθάκη, μέσα από έργα τέχνης και ντοκουμέντα. Ζωντανεύει την ατμόσφαιρα του περίφημου εστιατορίου που παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, από το 1977 έως το 1995, το στέκι, ο τόπος συναναστροφής, το κορυφαίο εστιατόριο του Βερολίνου.

Έργα καλλιτεχνών, σημειώματα μικρότερα ή μεγαλύτερα, αντίδωρα θαμώνων στη φιλοξενία της Φώφης Ακριθάκη, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στον νέο χώρο του εστιατορίου της Κουμπάρη, ζωντανεύοντας αξέχαστες στιγμές διεθνών προσωπικοτήτων της τέχνης, των γραμμάτων, του κινηματογράφου, του θεάτρου, της μόδας, της μουσικής αλλά και της πολιτικής.

Την εγκατάσταση επιμελήθηκαν η Χλόη Ακριθάκη και ο Αλέξιος Παπαζαχαρίας.

Στην ανανεωμένη αυτή ατμόσφαιρα, το Αθηναϊκό κοινό και οι επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικές συνταγές με αναφορές σε περασμένες δεκαετίες, εκτελεσμένες με σύγχρονη ματιά από τον Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο του Δειπνοσοφιστηρίου. Τα κυρίως πιάτα του εστιατορίου θα αλλάζουν καθημερινά, προσφέροντας έτσι πολλές επιλογές στους τακτικούς του θαμώνες, ενώ τα Μέλη του Μουσείου θα απολαμβάνουν δωρεάν τον πρωινό τους καφέ κάθε μέρα 10:00 – 11:00.

Το εστιατόριο «Fofi’s»
Η Φώφη φτάνει στο δυτικό Βερολίνο το 1969 μαζί με τον ζωγράφο Αλέξη Ακριθάκη, υπότροφο της DAAD, της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών.

Η καλλιτεχνική κοινότητα του Βερολίνου, με κεντρική φυσιογνωμία τον Joseph Beuys, το μπαρ Exil των εξόριστων Βιεννέζων Αξιονιστών αλλά και οι άλλοι υπότροφοι της DAAD στην πόλη θα αποτελέσουν τις πρώτες κοινωνικές επαφές της Φώφης στο Βερολίνο. Ανάμεσά τους ήταν και Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Κώστας Τσόκλης, ο Κωνσταντίνος Ξενάκης, ο Στάθης Λογοθέτης, λίγο αργότερα ο Γιάννης Ψυχοπαίδης, καθώς και οι συγγραφείς Θανάσης Βαλτινός και Μένης Κουμανταρέας. Το 1977 η Φώφη ανοίγει μαζί με τον Κώστα Κασσάμπαλη και τον Βασίλη Κουράφαλο το ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ. Ο ευχάριστος χώρος, το καλό φαγητό και κυρίως η πληθωρική προσωπικότητα της κοσμοπολίτισσας Φώφης προσελκύουν στο ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ διεθνείς προσωπικότητες της τέχνης, της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου, του θεάτρου, της μόδας, της μουσικής αλλά και της πολιτικής.

Από το μπαρ και τα τραπέζια του θα περάσουν ο Richard Burton, o John Le Carre και ο Francis Bacon, που είχε μόνιμα κρατημένο τραπέζι καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της αναδρομικής του έκθεσης στη Nationalgalerie το 1986. Το Φεστιβάλ Βερολίνου γεμίζει κάθε χρόνο το «FOFI’S» με διεθνείς αστέρες όπως ο Tom Hanks, ο Morgan Freeman, η Jessica Tandy, ο Marco Ferreri, ο Roberto Benigni κ.ά.

Στη Σίφνο τα γυρίσματα της βελγικής ταξιδιωτικής εκπομπής «Viva la feta!»

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες στη Σίφνο τα πολυήμερα γυρίσματα του 2ου κύκλου της μεγάλης τηλεοπτικής ταξιδιωτικής παραγωγής του Βελγίου «Viva la feta!» με τη στήριξη του Δήμου Σίφνου και του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών. Η εκπομπή θα μεταδίδεται το χειμώνα από το δημοφιλές κανάλι «Play7», σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης, τη χρονική στιγμή που ξεκινούν οι κρατήσεις του 2023. Παρουσιαστές είναι το δίδυμο Jani Kazaltzis και Otto-Jan Ham που έχουν μεγάλη απήχηση στο Βελγικό κοινό.

Η πρώτη σεζόν που γυρίστηκε επίσης στη Σίφνο, σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία με τηλεθέαση από 14,9% έως 20,1% και ολοκληρώθηκε σε 8 επεισόδια, προσεγγίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές.

Η Σίφνος και η Ελλάδα προβλήθηκαν μέσα από τις εμπειρίες και τις ιστορίες αναγνωρίσιμων προσώπων της Βέλγικης κοινωνίας όπως ηθοποιών, διάσημων influencers, δημοφιλών αθλητών και ιατρών που έζησαν στο νησί διασκεδαστικές δοκιμασίες του τηλεοπτικού σόου. Στο πλαίσιο των φετινών γυρισμάτων που διήρκησαν σχεδόν έναν μήνα, οι παρουσιαστές μαγείρεψαν στο 14ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου 2022.

SIAL 2022: Οι νέες διατροφικές τάσεις

Στο Παρίσι χτυπά τις τελευταίες ημέρες η «καρδιά» της παγκόσμιας βιομηχανίας τροφίμων. Στη φετινή SIAL Paris, στην οποία συμμετέχουν 126 χώρες με περισσότερους από 7.000 εκθέτες, η Ελλάδα κατατάχθηκε στην 5η θέση σε επίπεδο συμμετοχών.

Η έκθεση περιλαμβάνει 20 εκθεσιακούς τομείς στους οποίους προβάλλεται το σύνολο των προϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, προϊόντα λιανικού εμπορίου, καθώς και προϊόντα συναφή με τις υπηρεσίες εστίασης.

H φετινή έκθεση ανέδειξε τους πυλώνες των διατροφικών τάσεων της εποχής μας:

  1. φυσικά προϊόντα, καθώς η υγεία είναι εξαιρετικά σημαντική για τους καταναλωτές, οι οποίοι επιλέγουν προϊόντα από φυσικές πρώτες ύλες / συστατικά που έχουν υποβληθεί σε απλούστερη επεξεργασία.
  2. περιβαλλοντικά και ηθικά υπεύθυνους παραγωγούς: μια ετικέτα δεν αρκεί πλέον για να εγγυηθεί ο παραγωγός ότι το προϊόν του δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στον αέρα, στη γη, στα ζώα ή στα άτομα που ασχολούνται με την παραγωγή του. Η ηθική και η ευθύνη απασχολούν όλο και περισσότερο τους καταναλωτές, οι οποίοι απαιτούν απτές αποδείξεις ότι οι εταιρείες υλοποιούν τις υποσχέσεις τους.
  3. περισσότερη απόλαυση!

Η συμμετοχή της Ελλάδας
Στο Εθνικό Περίπτερο, έκτασης 1.600 τετραγωνικών, φιλοξενούνται 100 εξωστρεφείς επιχειρήσεις, οι Περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, και τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας και Λάρισας. Το μήνυμα της Εθνικής Συμμετοχής εστιάζει στο ελληνικό φαγητό, ως επίκεντρο της μεσογειακής διατροφής αλλά και κορυφαίο παράδειγμα υγιεινής, φυσικής διατροφής που παρέχει ευεξία και ευχαρίστηση.

Οι Έλληνες εκθέτες πραγματοποίησαν συνολικά περισσότερες από 20.000 επαγγελματικές συναντήσεις, κατά τις οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα καλύτερα προϊόντα διατροφής που παράγονται στη χώρα μας και να τα προωθήσουν σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο.

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, λειτουργεί χώρος προβολής της παγκοσμίου φήμης φέτας και του ελληνικού γιαουρτιού, όπου η σεφ Ντίνα Νικολάου πραγματοποιεί καθημερινές επιδείξεις μαγειρικής που δελεάζουν τον ουρανίσκο εκατοντάδων επισκεπτών.

Την εθνική συμμετοχή τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δυναμική προβολή των ελληνικών προϊόντων τροφίμων.