Ανοίγει στην Αθήνα το μεγαλύτερο Hyatt της Ευρώπης

Το μεγαλύτερο Hyatt της Ευρώπης ετοιμάζεται να ανοίξει σύντομα τις πύλες του στην Αθήνα, με την ολοκλήρωση της επένδυσης που αφορά στη δημιουργία του Grand Hyatt Athens.
Το επενδυτικό έργο που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και βρίσκεται τώρα στο τελικό στάδιο, αφορά όχι μόνο στην επέκταση του υπάρχοντος ξενοδοχείου, αλλά και στην εκ βάθρων αναμόρφωση όλων σχεδόν των χώρων του. Με την προσάρτηση και αρχιτεκτονική ανάπλαση του παρακείμενου κτίσματος που στο παρελθόν φιλοξενούσε τον κινηματογράφο Odeon, από το γραφείο Diarchon, αλλάζουν τα δεδομένα όλης της περιοχής.

Συνολικά 548 δωμάτια και σουίτες μοιράζονται σε 8 ορόφους καθώς προστέθηκαν 227 νέα. Ανάμεσα τους και οι σουίτες με τη δική τους plunge pool, μοναδικές στην Αθήνα σε City Hotel. Στο rooftop, με θέα στην Ακρόπολη, δημιουργείται μια επιπλέον πισίνα όπου μαζί με εκείνη του Αιθρίου και την εσωτερική του Spa θα καταστήσουν το GHA το μοναδικό ξενοδοχείο στην Αθήνα με τέσσερις πισίνες.

Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στους συνεδριακούς και τους χώρους εκδηλώσεων που καταλαμβάνουν πλέον τρία επίπεδα και αγγίζουν τα 4.400 τ.μ. Να σημειωθεί ότι το ballroom Caryatids με χωρητικότητα 1.000 ατόμων, που βρίσκεται στο ισόγειο της νέας πτέρυγας, θα είναι το μόνο αυτής της έκτασης στην πόλη με φυσικό φως ημέρας.

Το interior design που φέρει την υπογραφή του studio MKV Design ακολουθεί τη γραμμή της μοντέρνας κομψότητας, της αφαιρετικής πολυτέλειας, με υλικά και μοτίβα που συχνά παραπέμπουν στην κλασική Ελλάδα.

Η ελληνική τέχνη, αναπόσπαστο κομμάτι του GHA, δίνει και εδώ το παρών υπό την επιμέλεια της Νικομάχης Καρακωστάνογλου, με έργα όπως το επιβλητικό art installation ‘’The Tower’’ της Ναταλίας Μαντά που διατρέχει καθ’ ύψος όλα τα επίπεδα του αιθρίου στο νέο κτίριο.

Ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου, Πάνος Αλμυράντης επισημαίνει: «Έχοντας πλήρη αίσθηση της ευθύνης της, η ομάδα μας είναι περήφανη και έτοιμη με σκληρή δουλειά, δέσμευση και αποφασιστικότητα να συμβάλλει στην εδραίωση του Grand Hyatt Athens στον μεταβαλλόμενο αθηναϊκό ξενοδοχειακό καμβά. Έμπνευσή μας για το μέλλον αποτελεί η πολύπλευρη σύνθεση αισθητικής και εγκαταστάσεων που θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες και επιμελημένες υπηρεσίες».

Το Grand Hyatt Athens, διαχειρίζεται ο όμιλος Knossians/Y&T Daskalantonakis, υπό την ιδιοκτησία των εταιρειών επενδύσεων και ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας Henderson Park και Hines.

Βασίλης Κικίλιας: Τα φετινά έσοδα θα ξεπεράσουν του 2019

Στις εξαιρετικές επιδόσεις που κατέγραψαν οι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί του Αιγαίου και τον Σεπτέμβρη αναφέρθηκε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΙ ενώ σημείωσε ότι φέτος τα τουριστικά έσοδα θα ξεπεράσουν αυτά του 2019 (18,2 δισ. ευρώ).

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η εντυπωσιακή πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου είναι αποτέλεσμα στρατηγικών συμφωνιών, όπως αυτές που έγιναν με τις αμερικανικές αερογραμμές για 63 απευθείας πτήσεις/ εβδομάδα από τις ΗΠΑ, αλλά και για επέκταση των δρομολογίων τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην πολύ καλή δουλειά που έγινε από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Καθημερινά 20.000 τουρίστες επισκέπτονταν το βράχο της Ακρόπολης και το Μουσείο, χωρίς να υπάρχει ταλαιπωρία λόγω της επιπλέον γραμμής που μπήκε για τους ταξιδιώτες κρουαζιέρας.

Αναφορικά με τη χειμερινή περίοδο, δήλωσε ότι ήδη είναι σε διαπραγματεύσεις με αεροπορικές εταιρείες και tour operators για επέκταση της περιόδου.

«Νομίζω ότι πλέον η Ελλάδα έχει μπει στο μόνιτορ των Ευρωπαίων- και όχι μόνο- ως προορισμός και για off season διακοπές» ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού.

Intrakat: Νέα επένδυση στη Μύκονο

Στην απόκτηση του ξενοδοχείου Apanema Resort στη Μύκονο μέσω της εξαγοράς του 100% των μετοχών της ιδιοκτήτριας εταιρείας αυτού, προχώρησε η INTRAKAT, καθώς συνεχίζει δυναμικά τη στρατηγική της τοποθέτηση στον τομέα τουριστικής ανάπτυξης.

«Η INTRAKAT επενδύει στρατηγικά στον τομέα του Real Estate, εστιάζοντας σε high end τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Σύρος, η Αθήνα και η Κρήτη, όπου θα αναπτύξουμε πολυτελείς ξενοδοχειακές και οικιστικές μονάδες. Το Apanema Resort θα ανακατασκευαστεί πλήρως και θα συστηθεί εκ νέου στη διεθνή τουριστική αγορά ως ένα high end luxury boutique hotel, δίνοντας το στίγμα της υπεραξίας που επιδιώκει πάντα να δημιουργεί η ΙΝΤΡΑΚΑΤ στις επενδύσεις της», δήλωσε σχετικά με την εξαγορά του ξενοδοχείου ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Έξαρχου.

Το Apanema Resort είναι ένα κτηριακό συγκρότημα επιφάνειας 1.544 τ.μ., σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 2.743 τ.μ. και βρίσκεται σε προνομιακή θέση στην περιοχή Ταγκού στη Χώρα Μυκόνου, πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και το λιμάνι.

Η εξαγορά του ξενοδοχείου έγινε μέσω της κατά 100% θυγατρικής εταιρείας «INTRA ESTATE ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», έναντι συνολικού τιμήματος 10,6 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της INTRAKAT, οι εργασίες πλήρους ανακατασκευής του συγκροτήματος θα ξεκινήσουν μόλις ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες μελέτες, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Πρώτη δανειοδότηση μικρής τουριστικής επιχείρησης από το Ταμείο Ανάκαμψης

Το πρώτο δάνειο σε μικρή επιχείρηση στην Ελλάδα με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εκταμίευσε η Alpha Bank.

Το δάνειο, ύψους 0,9 εκατ. ευρώ, προς την εταιρεία Spyridakos Group ΙΚΕ χρηματοδοτεί το επενδυτικό της σχέδιο για αγορά κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού ξενοδοχείου στη Σέριφο, με παράλληλη ενεργειακή αναβάθμιση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, μέσω εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υπό το καθεστώς του ενεργειακού συμψηφισμού (net metering), καθώς και αγορά ηλεκτροκίνητου οχήματος για τη μεταφορά των επισκεπτών από και προς το ξενοδοχείο.

Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 1,127 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 50% από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (563.7000 ευρώ), κατά 30% από την Alpha Bank (338.200 ευρώ), ενώ κατά 20% θα καλυφθεί μέσω ίδιας συμμετοχής.

Η Celestyal καταργεί την απαίτηση πιστοποιητικών εμβολιασμού Covid

H Celestyal ανακοίνωσε την άμεση κατάργηση της απαίτησης πιστοποιητικών πλήρους εμβολιασμού και νόσησης Covid-19, σε συνέχεια της πρόσφατης σχετικής απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Για να εξασφαλίσει μια άνετη και ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία, η Celestyal θα εξακολουθήσει να απαιτεί σε όλους τους επιβάτες της να υποβάλλονται σε προληπτική εξέταση, για το υπόλοιπο του 2022. Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται ώστε να επιτραπεί η επιβίβαση είναι είτε πιστοποιητικό αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 (Rapid) που έχει διενεργηθεί έως 48 ώρες πριν την επιβίβαση ή πιστοποιητικό αρνητικής μοριακής εξέτασης SARS-CoV-2 (PCR) που έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν την επιβίβαση.

Από τις 2 Μαρτίου 2023, οι επιβάτες σε όλες τις κρουαζιέρες της Celestyal δεν θα χρειάζεται να προσκομίσουν κανέναν πιστοποιητικό πριν την επιβίβαση. Ενθαρρύνονται όμως να είναι εμβολιασμένοι. Πλήρως εμβολιασμένα είναι και όλα τα μέλη του πληρώματος.

«Φυλλοσοφώντας» εδώ και έναν αιώνα

Στο καφέ ζαχαροπλαστείο ΦΥΛΛΟ ΣΟΦΙΕΣ στην Πλατεία των Λιονταριών στο Ηράκλειο της Κρήτης, η επιγραφή λέει «Η καλύτερη Μπουγάτσα της Κρήτης». Και είναι η καλύτερη, εδώ και έναν αιώνα, από τότε που ο Απόστολος Σαλκιντζής, πρόσφυγας από τη Σμύρνη, έφτασε στην Κρήτη και μαζί του έφερε τη μαεστρία του στην μπουγάτσα και το φύλλο.

Ο Απόστολος Σαλκιντζής μύρισε τον τόπο της Κρήτης, τον έμαθε, τον αγάπησε και συνδύασε ό,τι βρήκε με ό,τι δικό του κουβάλαγε. Η μπουγάτσα του αντάμωσε τη γευστικότητα του νησιού και, πέραν της κλασικής με κρέμα, δημιούργησε τη νέα γεύση, με το τυρί της Κρήτης, τη μυζήθρα.

Ο Απόστολος Σαλκιντζής σεβάστηκε τον κοινό τους παρονομαστή: το μεράκι. Αυτό κληροδότησε στις επόμενες γενιές, όπως είναι ο Γιάννης Σαλκιντζής, ο οποίος έχει αναλάβει από το 2000 τα ηνία της «Καλύτερης Μπουγάτσας της Κρήτης». Οι «ΦΥΛΛΟ ΣΟΦΙΕΣ» δεν έχασαν την ταυτότητά τους και, ως γευστικός χαμαιλέων, εναρμονίστηκαν με τους καιρούς και κέρδισαν τη μάχη με τη βιομηχανοποίηση των προϊόντων και την τυποποίηση των υλικών.

Ο Γιάννης Σαλκιντζής το εξηγεί: «Όραμά μου ήταν να πρωτοπορήσω, προσφέροντας, πέραν των κλασικών, μία σειρά ακόμα μοναδικών και πολύ ιδιαίτερων γεύσεων της μπουγάτσας, με άριστες πρώτες ύλες από μικρούς επιλεγμένους παραγωγούς».

Μπουγάτσα με κρέμα ή vegan με κρέμα αμυγδάλου και ινδική καρύδα, μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας ή με μήλο κομποτέ κραμπλ και αλατισμένη καραμέλα, μπουγάτσα με μυζήθρα και θυμαρίσιο μέλι κανέλα και καρύδια, μπουγάτσα με κατσικίσιο τυρί και κολοκύθι, κιχί με κιμά, μπουγάτσα μουσακά vegan με μελιτζάνες, καρότο μανιτάρια και γιαούρτι καρύδας, χορταρένια με ξινομυζήθρα.

Ο τρόπος που φτιάχνεται η μπουγάτσα, αρχής γενομένης από το φύλλο, παραμένει ίδιος. Χειροποίητα, στον αέρα, ένα φύλλο φρέσκο και τραγανό κάθε μέρα του χρόνου, με υλικά που έχουν επιλεγεί πολύ προσεκτικά από μικρούς παραγωγούς της Κρήτης, που η ποιότητα είναι η προτεραιότητά τους στην παραγωγή.

Μεγάλη και η ποικιλία στα αφεψήματα και τα εδέσματα. Χαρμάνια καφέδων και σπιτικά ροφήματα διανθίζουν την απόλαυση. Από νωρίς, οι «ΦΥΛΛΟ ΣΟΦΙΕΣ» ανοίγουν το γευστικό κύκλο τους. Πρωινό με πίτες, σάντουιτς, κρέπες γλυκές ή αλμυρές. Γλυκά και αλμυρά δεκατιανά, με πιάτα για το μεσημέρι και λιχουδιές από την Κρήτη. Το βράδυ, τα τοπικά κρασιά και οι μπύρες με πιάτα που έχουν επιλεγεί προσεκτικά είναι βέβαιη πρόταση.

Σημαντικές διακρίσεις για τα κρασιά της Οινοποιίας Παπαντώνη

Σημαντικά βραβεία απέσπασαν τα κρασιά της Οινοποιίας Παπαντώνη σε διεθνείς διαγωνισμούς. Το ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ 2020 κέρδισε 4 βραβεία:

  • Berliner Wein Trophy – GOLD.
  • AWC Vienna International Wine Challenge – SILVER.
  • Balkans International Wine Competition – SILVER.
  • USA Wine Ratings – BRONZE.
  • Αντίστοιχα, το ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ 2021 κέρδισε 3 σημαντικά βραβεία:
  • Gilbert & Gaillard International Challenge – GOLD.
  • Balkans International Wine Competition – GOLD.
  • Thessaloniki International Wine & Spirits Competition – BRONZE.

Parasties: Από το Ηράκλειο Κρήτης στη Γλυφάδα

Μια από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στον γαστρονομικό χάρτη των νοτίων προαστίων, το εστιατόριο Parasties στην καρδιά της Γλυφάδας.

Σταθερά εστιασμένο στην κρητική κουζίνα (με πρωτότυπα twists) από το 1999 που άνοιξε στο Ηράκλειο, το Parasties φέρνει την πατροπαράδοτη τεχνική ψησίματος σε πρώτο πλάνο.

Η παραστιά υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος στην Κρήτη, με το σκεύος να ακουμπάει σε μια «κατασκευή» από πέτρες μεταξύ των οποίων έμπαιναν τα ξύλα και έστηναν τη φωτιά.

Στη Γλυφάδα, σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, με minimal διακόσμηση και αισθητική, η ανοιχτή κουζίνα τραβά τα βλέμματα και η παραστιά είναι στο επίκεντρο.

Το μενού περιλαμβάνει ποικίλες επιλογές για τους λάτρεις της κρητικής κουζίνας -και όχι μόνο. Από κρητικά τυριά, ντάκο και σφουγγάτα, μέχρι γαμοπίλαφο, σκιουφιχτά με μάγουλα και ριζότο
ντολμαδάκι, οι Parasties φιλοδοξούν να γίνουν το νέο στέκι για μία κρητική έξοδο στην Αθήνα.

Ετήσια άσκηση εκκένωσης στο Creta Maris

Με την εντυπωσιακή επιτυχία της αναβαθμισμένης Ετήσιας Άσκησης Εκκένωσης του Creta Maris Beach Resort, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη χρονιά, η απόλυτη δέσμευση του Metaxa Hospitality Group στην ασφάλεια και την υγεία των επισκεπτών και των εργαζομένων του Ομίλου.

Στο Creta Maris Beach Resort και με στόχο την προετοιμασία στην αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, πραγματοποιείται την τελευταία δεκαετία η Ετήσια Άσκηση Εκκένωσης, η οποία έχει καθιερωθεί ως θεσμός για τον Όμιλο αλλά και για τον προορισμό της Χερσονήσου και της Κρήτης συνολικά.

Φέτος, η Άσκηση Εκκένωσης είχε εμπλουτισμένο περιεχόμενο και διευρυμένο ρόλο. Αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης, στο Εφαρμοσμένο Σεμινάριο Πεδίου Creta Protect: «Διαχείριση Περιβάλλοντος, Κινδύνων και Κρίσεων σε νησιωτικό περιβάλλον», που διοργανώνεται από το ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών και Κρίσεων» του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Χερσονήσου και το Creta Maris, με τη συμμετοχή φοιτητών του συγκεκριμένου ΠΜΣ.

Παράλληλα, συμμετείχαν ενεργά το Προξενείο Μ. Βρετανίας, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το ΕΜΑΚ, το Λιμενικό, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χερσονήσου, το ΕΚΑΒ, ο Ερυθρός Σταυρός με το τμήμα των Σαμαρειτών Διασωστών και το τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, το Ιατρικό Κέντρο Χερσονήσου και τα ΚΤΕΛ.

Η Άσκηση, πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση και επιμέλεια του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, Δρ. Ευθύμιου Λέκκα, o οποίος νωρίτερα έδωσε ακαδημαϊκή διάλεξη με θέμα: «Natural Hazards vs Hotels – Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για την αντιμετώπιση Φυσικών Κινδύνων σε Τουριστικό Περιβάλλον».

Η πόλη της Ελευσίνας ως Έκθεμα

Η πόλη της Ελευσίνας, από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 27 Νοεμβρίου, συστήνεται στο ευρύ κοινό με την Έκθεση Μυστήριο_29 Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο, στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138.

Ένα εμβληματικό έργο – προάγγελος του προγράμματος της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο Μπενάκη, για τη θεατή και αθέατη ιστορία της Ελευσίνας. Μια σπάνια διαδρομή στα Μυστήρια και τη μοναδικότητά μιας πόλης – διαχρονικού σημείου αναφοράς όλης της ελληνικής ιστορίας. Η είσοδος είναι δωρεάν.